Затварят възлови улици във Варна, ще ги асфалтират


Дата: 26/07, 18:59

Снимка: пресцентър Община Варна

От 6:00 до 17:00 ч. на 30 юли (вторник) ще бъде затворен за движение част от бул. „Христо Смирненски“ - от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“. В този участък ще бъде положен плътният асфалтов слой и ще бъде нанесена хоризонтална маркировка. Затворени ще бъдат и всички пътни връзки към посочения участък. Целта е от 2 август да бъде възстановен маршрутът на линия номер 10 на градския транспорт, съобщиха от Община Варна.

За това се договориха по време на нарочна среща на самия обект кметът Благомир Коцев, заместник-кметът по строителството Пламен Китипов, председателят на Общинския съвет Христо Димитров, управителят на „ВиК-Варна“ Веселин Русев и представители на фирмата-изпълнител.

Междувременно участъкът ще бъде изчистен от строителни отпадъци и материали, ще бъде асфалтиран тротоар с ширина от 2 метра пред търговските обекти, ще бъдат довършени бордюрите и шахтите по пътното платно. В участъка след ул. „Карамфил“ в посока ул. „Подвис“ настилката е завършена на биндер и участъкът е проходим. Там също ще бъдат доизградени тротоарите и бордюрите, ще бъдат асфалтирани и пресичанията на булеварда.

Същият изпълнител е ангажиран и с участъка пред УМБАЛ „Св. Марина“. Там в момента се извършва подмяна на 300 метра от стария водопровод. Предстоят технически изпитания и превключване към новия. Екипите работят през нощта, информираха от „ВиК - Варна“, за да може участъкът пред болницата да е проходим на биндер след 10 август.

Асфалтирането с окончателния износващ слой на булеварда ще се извършва през месеците август и септември.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Доналд Тръмп участва в митинг в Уисконсин
Дата: 08/09, 00:30

8 септември: Международен ден на грамотността
Дата: 08/09, 00:13

Австралийци спечелиха титлата на двойки в Ню Йорк
Дата: 07/09, 23:50

Илиан Илиев: Излизаме за победа и първото място в групата
Дата: 07/09, 23:36

Зеленски: Имам план за прекратяване на огъня
Дата: 07/09, 23:191 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия