Славия победи Черно море с 1:0


Дата: 04/10, 22:10

кадър: Диема Спорт

Славия спря кошмарната си серия от 6 поредни шампионатни срещи без победа, след като се наложи с 1:0 над Черно море в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. Карл Фабиен реализира победното попадение в 77-ата минута.

За последно "белите" бяха надиграли ЦСКА - София със същия резултат като днешния, но след това записаха равенство и цели пет поражения, което породи сериозно напрежение между ръководството на отбора и наставника Златомир Загорчич.

Домакините отново бяха без националния страж Светльо Вуцов, който остана на пейката за сметка на Кръстев. Сред 11-те не бе и капитанът Галин Иванов, който се появи след почивката и имаше ключово отиграване за успеха на совя тим, предава Спортал. 

След дълго отсъствие в групата на "моряците" се завърна таранът Уеслен Жуниор. Нямаше го обаче титулярният централен защитник Дробаров, който е контузен. На негово място стартира младият Стефанов.

Варненци излязоха за първи път с резервния си виолетов екип.

Керчев отправи първия точен удар в 5-ата минута. Защитникът на "белите" стреля с глава, а Илиев улови.

Черно море отговори с атака през центъра в 11-ата минута. Панайотов се пребори за топката с Керчев и изведе Иса. Таранът отправи силен шут, който насочи под гредата, но Кръстев изби в корнер.

Малко по-късно Зеедорф се включи добре отляво и получи отлична възможност да стреля на около 11 метра от голлинията, но шутира слабо и Илиев спаси.

В 23-ата минута "белите" пратиха топката в мрежата на гостите. Нгуен До проби и центрира остро от аутлинията към Чунчуков, който вкара от метър на празна врата, но попадението не бе признато, тъй като реферът Железов счете, че таранът е играл с ръка, макар и прилепнала към тялото му.

Последва по-спокойна игра до заключителните секунди на първата част. В тях Стоянов отправи силен и неточен удар отдалеч.

След почивката "белите" и "моряците" трудно създаваха чисти положения до 77-ата минута. Тогава Панайотов не се ориентира добре в центъра на терена и остави топката на Галин Иванов. Появилият се след почивката опитен футболист моментално изведе Фабиен отляво в наказателното поле, който овладя и със силен шут откри резултата.

Стефанов можеше да изравни в 85-ата минута. Дончев центрира от корнер, а защитникът надскочи футболистите на домакините и с глава отправи мощен изстрел, но над напречната греда.

Четири минути по-късно Сула и Иванов се сбутаха при спряна игра, а това предизвика масово блъскане на играчи от двата отбора. Железов успокои страстите с по един жълт картон за стартиралите разправията.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



5 октомври - Международен ден на учителя
Дата: 05/10, 00:02

Хакатон EIT Food Challenge Lab 2024 България 25-26 октомври
Дата: 05/10, 00:00

Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 05/10, 00:00

Петролът поскъпна
Дата: 04/10, 23:42

Везенков със загуба при завръщането си в Евролигата
Дата: 04/10, 23:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия