Д-р Михайлов: Партиите с история са в упадък, защото са износени физиономиите на лидерите им


Дата: 26/06, 19:26

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Психиатърът д-р Николай Михайлов коментира актуалната политическа ситуация у нас в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Това, което преживяваме сега, имаме подготовка за него. То не е импровизирано от негодници в последно време. Макар че приносът на тези, които се подвизават от 2-3 години насам, е решаващ, все пак. Защо се случи така, че системата почти се разпадна, доколкото тя не може да произведе конституционното си задължение. Говоря за парламентарната среда. Тя не може да произведе управление на страната. Мъчи се страшно. Видимо се труди, но не успява и не е ясно до каква степен се труди за собствения си образ и до каква за страната си. Това е любопитното. Става дума за слабост на българската парламентарна демокрация, на тази многопартийна парламентарно представена политическа система. Тази криза съдържа една възможност по парадокс да достигнем дъното, чрез собствения й фалит, чрез собствените й провали. От която да се оттласнем. Защото дъното все пак е страхлива помощ. Нещо, от което панически нашата политическа общност може да реши да се оттласне, като бързо, много енергично потърсим между себе си меродавни хора", посочи той.

"Не е изненада, че партиите са в тренда на собствената им прогресивна немощ. Те се развиват по посока на техния упадък. Този упадък поражда алтернативи, които сами по себе си са екстравагантни и живописни в някакъв смисъл. Аз минах покрай този прословут декоративен град. Видях отдалеч, то е нещо като едновременно изумява, едновременно в някаква степен плаши, защото това е някакъв карнавал. Той има и сега политическа претенция. Те влязоха в парламента по правилата и имат претенции да участват в политическия процес", смята още Михайлов.

"Това е неизбежна компенсация - да поникне отдолу от почвата алтернатива, която замества този почти драматичен дефицит на партиите с история. Те са в упадък, защото са износени физиономиите на техните лидери основно и защото те са капитализирали системни грешки продължително време. Те заявиха намерения, които фалираха едно по едно. Най-зрелищно фалира идеята за съдебна и конституционна реформа, защото там бяха произведени нелепости, които сащисаха буквално компетентни юридически лица, които се явиха в телевизионните студия да разказват колко всичко това е нелепо", каза още психиатърът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мощите на Свети патриарх Евтимий Търновски пристигнаха в София
Дата: 29/06, 11:521 Коментар

Здравословно хранене
Дата: 29/06, 11:40

Луксозна яхта изгоря на пристанище в Хърватия
Дата: 29/06, 11:36

БНТ: Задържаха хакера "Емил Кюлев"
Дата: 29/06, 11:23

Джокович играе без болки преди "Уимбълдън"
Дата: 29/06, 11:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия