Политолози обясниха за какво е цялата политическа патардия в страната


Дата: 22/08, 08:34

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Основната роля на МВР и служебния кабинет като цяло е организацията на предсрочните честни избори и ненамеса в този процес. На второ място този кабинет трябва да обезпечи чисто логистично изборите. Честността и прозрачността се гарантира от ЦИК. Основният критерии за това честни ли са изборите или не, е дали някоя от основните партии ще оспори резултатите. Ако всички ги приемат, значи са били честни, иначе останалото е приказки. В този смисъл г-н Кирил Петков е признал резултатите от последните избори незамисимо от говоренето му, че Калин Стоянов уж нещо е манипулирал. Няма значение какво впоследствие партиите говорят и обясняват, важното е дали те са оспорили реално резултата или не.

Това коментира пред Нова тв доц. Стойчо Стойчев. 

Има обаче нещо друго. С въвеждането на машинното гласуване ЦИК, която няма технологичен капацитет да гарантира цялата технология, разчита все по.силно на Министерски съвет. Това засилва вече много повече тежестта на МС и оттук идват вече основателните съмнения, че той би могъл да повлияе администрирането на изборите и резултатите, което повдига и залога на партиите кой да бъде министър в едно или друго министерство, обясни той. 

За мен този процедурен разговор е излишен. Бях казал, че колкото повече се променя Конституцията, ще настъпи по-голям хаос, така и стана. По-важен е политическият разговор. Политически се променя демографията в страната. Вече я няма разделителната линия на войната и пак се върнахме на темата с корупцията. И тук за пореден път ми се струва, че ПП-ДБ се надяват на някаква поредна форма на сглобка. Първо бяха лошите Пеевски, Борисов и Гешев. После Борисов и Пеевски станаха добри, а след това само Борисов остана добър, но ще се стигне и до Борисов. И това Борисов го вижда и затова бърза бавно, предпазлив е по отношение на Пеевски. Сега Борисов се връща в онази баласьорска роля и започва разговора кой краде и кой не краде, т.е. се връщаме в 2013 година, но с променен състав, коментира политологът Първан Симеонов.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изплютият от коалицията ПП-ДБ Ананиев: Те готвят нова сглобка
Дата: 12/09, 18:42

Шефът на щангите: Карлос да си гледа изхвърлянето и изтласкването
Дата: 12/09, 18:35

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 12/09, 18:30

Плащаме над 100 млн. лв. от джоба си за поредните парламентарни избори
Дата: 12/09, 18:132 Коментара

Магнитна буря удари Земята
Дата: 12/09, 18:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия