Павлин Николов: Спартак ще има победи


Дата: 08/07, 12:38

Снимки ФБ

На официална пресконференция днес собственикът на Спартак Павлин Николов представи новия изпълнителен директор на клуба Давид Дараджански. Заедно с двамата пред медиите застана и съпрезидента Асен Миланов.

Припомняме, че „соколите“ ще изиграят тази събота последната си контрола от 19,30 часа с Дунав на стадион „Спартак“, а преди това ще бъде представен отборът им за новия сезон в елита.

Беше представено и ново партньорство с голям и модерен фитнес, който ще отвори врати във Варна. Футболистите на Спартак ще ползват тази база за подготовка безплатно.

Ето какво заявиха участниците в преконференцията:

Павлин Николов: Давид Дараджански има опит, има и доверието на ръководството, и с тази енергия, младост и ентусиазъм, които има, се надяваме нещата да вървят в правилната посока.

Той ще отговаря за маркетинга и да овладее всички тези точки, като основното е развитието на клуба, фенската маса, пълен съпорт на мъжкия тим, на дублиращия отбор и на детско-юношеската школа. В структурата вече работим по негови предложения, така че и отговорността ще бъде негова.

Давид Дараджански: Повече от месец съм на тази длъжност и когато представиха Александър Томаш, той знаеше. Съвместявах двете длъжности, заедно с тази на администратор, но вече намериха човек, който ще поеме част от моите минали задължения. Искам резултатите да говорят за моята работа, а не дали съм млад или не. Завършил съм спортен мениджмънт в Англия и спортно право в Барселона, но най-важно е какви ще са резултатите в края на годината, а те ще са плод на нашата работа. Има цял един екип и администрация, и никой не вижда реалната работа, която те вършат. Това обаче е екип от млади хора, тъй като в Спартак се залага на млади хора, сплотили сме се и искаме да постигнем целите. За мен е чест да представям този отбор, още повече, че аз като дете играх в Спартак при Валентин Русинов и дори имам мачове за мъжкия отбор на Спартак.

Имам образованието и съм амбициран да постигна всичко, което съм си поставил като цел в личен план, не само в клубен. Имам опит и в чужбина, тъй като на 17 години заминах. Не ми се получиха нещата заради контузия, но мога да допринеса в Спартак с това, че имам виждания как нещата се случват в чужбина. Доволен съм как Иван Цветанов работи с школата, а с футбола се захванах, защото е моят страст. Искаме в Спартак да се налагат млади играчи, за да върви футбола напред, съвместно с Александър Томаш, който има виждане и идея в Спартак да се налагат голяма част от неговите юноши. Съвместно може да се постигне, като знаем как се работи в чужбина.

Асен Миланов: Въпреки че закъсняхме със старта на селекцията, се движим с добри темпове. Естествено, че се нуждаем от още играчи, но селекцията е непрекъснат процес и ще има нови футболисти.

Павлин Николов: Дотук взехме вратар и пет полеви играчи, Даниел Халачев и Любослав Маринов също са част от основния отбор и с тях новите стават осем, а Дани и Любо вече са в мъжете благодарение на труда на всички в школата и оценката на Томаш, че тези момчета имат бъдеще. Поне още двама-трима ще вземем още, най-вече в средната линия. Работи се постоянно по селекцията и непрекъснато, в рамките на ден, два, три ще има и други нови попъленния.

По-високи са възнагражденията, тъй като аз виждам една професионална работа от екипа на Томаш, който работи 24 часа буквално, и това ме мотивира да вдигнем летвата на възнагражденията. Няма играч, който е предложен от екипа и който да не е взет поради финансови параметри. Треньорът казва кого иска, ние се разбираме за парите и го привличаме.

Аз съм прекалено търпелив, но предния път в А група от десет кръга имахме една точка. Изчаквах толкова много и  оттук нататък, когато и да вземехме, нямаше какво да се случи. Като виждам обаче как работи Томаш, как се тренира, как се подбират футболисти, искрено съм убеден, че ще има победи. Договорът на Томаш е двугодишен и смятам, че ще го изпълни.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пожарите край Харманли, Отец Паисиево, Воден и Крайново са овладени
Дата: 19/07, 00:22

А1 си партнира с Vodafone, за да предостави „интернет като у дома“ в автомобила
Дата: 19/07, 00:10

19 юли 1975 г. - „Аполо“ и „Союз“ се разделят
Дата: 19/07, 00:05

Как да си направите крипто портфейл и да купите криптовалута за първи път?
Дата: 18/07, 23:50

Главчев от село Воден: Хората ще получат помощ
Дата: 18/07, 23:48

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия