Жена от Белослав даде 30000 лева на телефонни измамници


Дата: 28/09, 10:35

кадър: Нова тв

66-годишна жена е получила обаждане от хора, които са се представили за полицаи и които освен съдействие, са поискали пари. След продължителни разговори жената от Белослав се доверила на всичко, което е чула по телефона, и в крайна сметка е предала 17 хиляди лв. и 7 хиляди евро.

За NOVA потърпевшата разказа по какъв начин е станала жертва на схемата и колко изобретателни са били измамниците.

Тя скрива самоличността си, защото сподели, че се страхува за живота си. "Обадиха ми се по домашния телефон и ми казаха: "ВиК, имате ли проблем вкъщи"? Аз казах, че нямам и затворих. Втори път пак ми се обадиха в този момент ми звънна телефона, GSM-а и ми казаха: "Затворете домашния телефон, защото това са измамници", каза жената за Нова.

Мъжът, който позвънил на мобилния телефон се представил за служител на МВР. "Казаха, че съм заплашена и от 3 дни ме следят и има вероятност да влязат и да ме убият. Заплашени са цялото ми семейство. И аз им казах: "Добре какво мога да направя аз... По-добре мен убийте, отколкото децата ми", добави потърпевшата.

За да спасят нея и децата, мнимите полицаи поискали пари. Накарали жената да скрие парите в дамската си чанта и да напусне дома си с нея. Тя не се съмнявала в думите им, а след това инструкциите продължили: "Той така каза - ще дойде цивилен полицай, който ще Ви каже: "Поздрави от Пламен!"

След като жената предала сумата на непознатия мъж, разговорът по телефона продължил. Часове наред гласът в слушалката я карал да обикаля града и да не затваря. Тогава обаче тя решила да отиде до най-близкото полицейско управление, докато измамникът говори с нея.
Малко след това полицията започва издирване и залавя мъжът, който е взел парите. Оказал се таксиметров шофьор.

"Той е бил нает за осъществяване на транспортна услуга с пратка, която трябва да закара до Румъния. Лошото е, че в случая тя се е обадила доста по-късно. Доста часове след това, когато вече се е усъмнила, че е жертва на телефонна измама, той е бил преминал границата и парите са били предадени", поясни Светла Златева, говорител на ОДМВР - Варна.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Дават ви пенсия за старост над тази възраст и има едно условие
Дата: 28/09, 13:19

Българи на море без пари в Гърция
Дата: 28/09, 13:14

Голяма излагация в "Бягство към победата" по БТВ
Дата: 28/09, 13:11

Тежък удар за Ангел Русев от "Игри на волята"
Дата: 28/09, 13:05

На 28 септември имен ден празнува 6 имена значещи добър
Дата: 28/09, 13:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия