Днес Дания ще се бори за първа победа на европейското


Дата: 29/06, 10:00

кадър: БНТ

Тази вечер от от 22 часа в Дортмунд Германия излиза срещу Дания в мач от осминафиналите на европейското първенство по футбол.
Германия се представя на ниво от началото на Европейското първенсто и до някаква степен оправдава очакванията на местните фенове.

Сега обаче започват по-сериозните предизвикателства за отбора и първото е Дания на осминафиналите, предава БНР. 
Бундестимът стартира блестящо с голяма победа над Шотландия, но след това малко забави темпото. Последва успех над Унгария и равенство срещу Швейцария, което дойде след късен гол на резервата Никлас Фюлкруг. Дания показа, че е труден за побеждаване отбор, но тимът все още няма победа на Европейското.

Скандинавците преодоляха групата след три равенства - срещу Словения, Англия и Сърбия.
На Юлиан Нагелсман ще му се наложи да прави промени, тъй като централният защитник Йонатан Та е наказан. Очаква се на негово място да играе Нико Шлотербек. Антонио Рюдигер също имаше проблеми, но участва във вчерашната тренировка на тима и най-вероятно ще е на линия за двубоя. Възможно е като титуляр да излезе Никлас Фюлкруг на мястото на Кай Хавертц. Нападателят на Борусия (Дортмунд) има два гола от началото на първенството.
Дания ще бъде без Мортен Юлманд, който е наказан. Очаква се той да бъде заменен в състава от Томас Дилейни. Голяма въпросителна има около участието на Кристиан Ериксен. Халфът пропусна вчерашната тренировка поради стомашни проблеми. Евентуално негово отсъствие ще е тежък удар за тима, особено на фона на силната му игра от началото на турнира.
Датчаните ще черпят вдъхновения от най-голямата победа в историята си. През 1992 г. те отново са аутсайдери, но на финала на Европейското побеждават с 2:0 Германия и печелят трофея. От тогава двата отбора са играли осем пъти помежду си, като Бундестимът има 3 победи и 2 загуби, а три пъти мачът е завършвал наравно.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



За лятна вълна на COVID-19 алармират в САЩ
Дата: 01/07, 12:581 Коментар

Един уред ви надува сметка за ток с 23 %
Дата: 01/07, 12:54

Магнезий за бързо реагиране
Дата: 01/07, 12:40

САЩ повишиха нивото на тревога на базите си в Европа до най-висока степен
Дата: 01/07, 12:362 Коментара

Магистрати от ЕС на посещение във варненския Административен съд
Дата: 01/07, 12:311 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия