Нанси Пелоси подкрепи кандидатурата на Камала Харис


Дата: 22/07, 23:25

Стопкадър Нова Тв

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис получи подкрепа от Нанси Пелоси, една от най-опитните и известни фигури в Демократическата партия, да замени американския президент Джо Байдън като кандидата на демократите за изборите през ноември, предаде "Ройтерс", цитирани от БТА. 

Пелоси, която все още е влиятелна фигура в партията, въпреки че напусна поста на председател на Камарата на представителите през 2022 г., е изиграла водеща роля в това 81-годишният Байдън да бъде убеден да прекрати кампанията си на фона на опасенията относно остротата на ума му и способността му да победи републиканеца Доналд Тръмп или да продължи да служи още четири години.

"С любов и благодарност поздравявам президента Байдън за това, че винаги вярва във възможностите на Америка и дава на хората възможността да се реализират", се казва в изявление на 84-годишната Пелоси. "Трябва да се обединим и да продължим напред, за да победим категорично Доналд Тръмп, и с ентусиазъм да изберем Камала Харис за следващия президент на САЩ", се казва още в изявлението.

На практика всички ярки фигури в Демократическата партия, които бяха смятани за потенциални съперници на Харис, обявиха, че ще я подкрепят, включително губернаторите Гречън Уитмър от Мичиган, Гавин Нюсъм от Калифорния и Анди Бешиър от Кентъки.

Оттеглянето на Байдън бе поредният шокиращ развой в надпреварата за Белия дом след опита за убийство на бившия президент Доналд Тръмп по време на митинг и номинирането на твърдолинейния сенатор Джей Ди Ванс за кандидат за негов вицепрезидент, посочва "Ройтерс".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Румъния победи като гост Косово с 3:0
Дата: 07/09, 00:40

7 септември 1945 г. - Издадена е за първи път детската книжка „Пипи Дългото Чорапче”
Дата: 07/09, 00:20

Нови изследвания: На Луната са изригвали вулкани, докато динозаврите са обитавали Земята
Дата: 07/09, 00:00

Франция 1:3 Италия
Дата: 06/09, 23:44

Джо Байдън и Киър Стармър ще се срещнат на 13 септември
Дата: 06/09, 23:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия