Посмъртно: Повдигнаха десетки обвинения за секстормоз на милиардера Мохамед ал Файед


Дата: 11/10, 20:58

снимка: Zymurgy, Уикипедия

Нови 40 обвинения за сексуални нападения и изнасилване са повдигнати срещу покойния бивш собственик на лондонския луксозен магазин "Хародс" Мохамед ал Файед обяви днес британската полиция, предаде БНТ.

Ден по-рано "Хародс" съобщи, че повече от 200 жени водят преговори с управата на магазина за извънсъдебно споразумение по обвинения в сексуално насилие. Гласовете се надигнаха след разкритията в документалния филм на Би Би Си "Ал Файед: Хищник в Хародс", излъчен на 19 септември. Малко след това магазинът поднесе извинения за деянията на бившия собственик.

Последните обвинения, обявени днес, се отнасят за 40 жертви на посегателствата на Мохамед ал Файед в периода между 1979 и 2013 г. След излъчването на филма на Би Би Си през септември британската полиция призова всички жертви да не мълчат. Властите се ангажираха да разследват действията на Мохамед ал Файед, но и да потърсят отговорност и от други лица.

Милиардерът почина миналата година на 94-годишна възраст, като смъртта му практически сложи край на всички наказателни процедури срещу него. Той е баща на Доди ал Файед, който загина заедно с принцеса Даяна при автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г.

Десетки жени, някои малолетни по време на случилото се, обвиняват Мохамед Ал Файед в изнасилване и сексуални нападения. Във филма си Би Би Си събира показанията на около 20 жени.

"Да го кажем ясно. Мохамед Ал Файед беше чудовище. Той беше чудовище. Но той беше чудовище, създадено от една система. Система, която е проникнала в "Хародс", каза на 20.9.2024 Дийн Армстронг - адвокат на жертвите.

В четвъртък медийната корпорация заяви, че с нея са се свързали още 65 жени, които обвиняват милиардера в изнасилване, тормоз или сексуално нападение. 37 от тях навремето са работили в "Хародс". Някои свидетелства са още от 1977.

Една от жертвите, която през 1985-та е била на 19 години, разказва, че е била наета като икономка в имението на ал Файед в Окстед, Югоизточна Англия. Тя много бързо разбрала, че е там единствено за да служи като "сексуална играчка" на милиардера, когото обвинява в изнасилване и отвличане.

Някои от жертвите са представяни от адвокатски екип "Справедливост за оцелелите от "Хародс". По негови данни има надеждни доказателства за сексуални нападения и в други обекти и фирми на ал Файед. Сред тях е и футболен клуб "Фулъм", купен от милиардера през 1997 г.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Георги се разплака, помоли се на Господ и обяви: Съжалявам, но не съм виновен
Дата: 11/10, 23:09

Облаци и дъжд на много места в събота
Дата: 11/10, 22:50

Ники Кънчев: Не мога да приема тази новина! Шокиран и вцепенен съм, стоя и плача сам
Дата: 11/10, 22:34

Кметът на Варна: Все по-често асфалтираме нощем
Дата: 11/10, 22:22

Мария Илиева за Кирил Маричков: Благодаря ти за музиката
Дата: 11/10, 22:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия