Откриват обновения ГКПП "Калотина"


Дата: 01/10, 07:11

Снимка: АПИ

Реконструираният гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина“ ще бъде открит от служебния премиер Димитър Главчев, съобщиха от правителствената пресслужба. Главчев ще се запознае и с извършената работа по време на цялостния ремонт на пункта.  На церемонията от 11:00 часа ще присъстват служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

Реконструкцията на ГКПП “Калотина” е извършена на два етапа в периода 2018 - 2024 г. При изпълнението са обновени и увеличени трасетата за товарни и леки автомобили, както и цялостната подземна и наземна инфраструктура на пункта, се посочва в съобщението.

През юни Димитър Главчев каза, че има изготвен проект за разширение на друг граничен пункт - ГКПП "Малко Търново. Тогава Главчев заедно с посланика на Турция Мехмет Саит Уянък посетиха пункта, пише БТА. Експерти от двете контактни групи - България и Турция ще уточняват и други детайли и подробности по проекта, отбеляза Главчев. Основното е, че имаме вече съгласие от турска страна да бъде разширен пътят Малко Търново - Дерекьой,  посочи тогава той.

Дни по-късно Главчев посети и ГКПП "Капитан Андреево - Капъкуле", като преди това коментира, че модернизацията на "Капитан Андреево - Капъкуле" е част от цялостния план на служебното правителство за модернизация на всички гранични пунктове.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Огромна фабрика за нелегални цигари разкрита край София
Дата: 01/10, 10:10

Грози ни опасност. Не си играйте със здравето
Дата: 01/10, 10:10

Младеж от Варненско задигна яке, поялник и керамични фигури на животни от паркиран в двор камион
Дата: 01/10, 09:59

Голяма промяна за учениците
Дата: 01/10, 09:58

Завъртя главата на Григор
Дата: 01/10, 09:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия