Борислав Цеков: Няма да има прошка за ГЕРБ, ако не състави кабинет


Дата: 18/06, 19:21

Редактор: Недко Петров

Стопкадър БНТ

Доктор по конституционно право е убеден, че в сряда Рая Назарян ще бъде избрана за председател на парламента.

Борислав Цеков обаче смята, че ГЕРБ има последен шанс да да състави кабинет и ако не го направи, няма да има прошка от страна на симпатизантите на партията.

До голяма степен политическата логика изисква поне председателя на парламента да бъде избран без онези тягостни обструкции, които през последните години виждахме. Все пак първата политическа сила убедително е спечелила изборите и има право да излъчи председател, а останалите – заместник-председател на парламента, за да може веднъж конституиран да се пристъпи към същинската работа, коментира в „Още от деня“ Цеков.

В момента до голяма степен отговорността лежи върху ГЕРБ, конституирането на мнозинство е императив пред тях, поне според мен, защото ако те не сформират правителство, а отново се прояви едно своеобразно малодушие: нямаме достатъчно, ама за шест месеца, ама за една година и така нататък, аз мисля, че избирателите този път няма да простят на ГЕРБ, допълни юристът.

Това може би е последният шанс, който им дадоха и ги легитимираха да формират управление. На всички им е  дошло до гуша и в бъдеще ще се види в социологията, че една не малка част от гласувалите за ГЕРБ от тяхното най-твърдо ядро, са хора, които искат да видят воля за управление, които им дадоха шанс с една сериозна разлика спрямо втория да сформират правителство, каза още Цеков.

Но, ако отново чуят обяснения: ама сега не става, ама ние не искаме, трябва да сме всички или да не сме три, да сме четири, няма да простят. След всичко, което се случи през последните години, държавата като една хаотичност и като едни особени политически формули за управление, има нужда от известна нормализация и това в момента зависи от ГЕРБ и от тяхната политическа смелост, коментира по БНТ Борислав Цеков.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Силна буря с градушка тази вечер в Гърмен
Дата: 26/06, 22:38

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 26/06, 22:30

Голям пожар край село Елена
Дата: 26/06, 22:28

Полицията преследва чужденец по улиците на Велико Търново
Дата: 26/06, 22:20

Грузия шокира Португалия с ранен гол
Дата: 26/06, 22:081 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия