Над 20 души дариха кръв за жената и децата ѝ, пострадали в катастрофа край Карнобат


Дата: 07/10, 18:25

Снимка: Булфото

Над 20 души се включиха в кръводарителската акция за жената и двете й деца, които пострадаха тежко при челната катастрофата на пътя Карнобат-Айтос. Те продължават да са в бургаската болница с опасност за живота. Лекарите се борят за живота и на шофьора на другия автомобил.

От сутринта отделението по кръводаряване в Бургас е препълнено от желаещи да помогнат на пострадалото семейство, съобщава БНТ.

"Те са ни градски и се уважаваме, ние сме от Карнобат, както и те, и ще дадем всичко, което е необходимо, за да се оправят", каза Марин Вълков.

"Нямам думи. Едно голямо благодаря, в момента нищо повече", сподели Детелина Русева, баба на пострадалите деца.

Очаква се днес двете деца на 7 и 9 години да бъдат преместени в отделението по хирургия. Състоянието на майка им обаче остава тревожно.

"Снаха ми е с начупен цял таз, 9 счупени ребра, изваден далак", обясни Детелина Русева.

"Около 10 банки са прелети, има възстановени, но това не значи, че е възстановено всичкото количество на 100%, защото тези 20 души, които са дарили, нито един може да не е с кръвната група на Полина", каза Христина Зафирова, отделение по трансфузионна хематология към УМБАЛ-Бургас.

Затова акцията продължава и утре. От кръв се нуждае и 61-годишният шофьор от другия автомобил. Той също продължава да е в тежко състояние. Все още не е ясна точната причина за катастрофата. Изключва се версията 38-годишната шофьорка да е изпреварвала неправилно в двулентовия пътен участък.

"Към момента имаме свидетели, които казват, че без да има някаква реална причина, автомобилът се е отклонил от собствената си пътна лента и е навлязъл в насрещната с несъобразена скорост", посочи Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

Назначените експертизи ще покажат какви са причините. Предстоят и разпити, след като се подобри състоянието на двамата шофьори.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Варненец: Дърво падна пред детска школа за рисуване. Общината чака някой да пострада ли?
Дата: 07/10, 20:30

Гимнастичка се разгневи в „Островът“: Тази е къртица в нашия лагер
Дата: 07/10, 20:21

Почивай в мир, приятелю! “Легенда“, написа Стоичков
Дата: 07/10, 20:19

Тръгва първият морски курс между Бургас и Истанбул
Дата: 07/10, 20:08

Отиде си легендата Йохан Неескенс
Дата: 07/10, 20:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия