Край на червения код: До броени часове ще вали и трещи в цяла България


Дата: 18/07, 13:49

Пиксабей

Идва леко захлаждане, оранжев код за опасни температури за шест области в страната

Край на червения код за горещини у нас. Идва леко захлаждане. Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви оранжев код за опасни температури за шест области в страната, жълт код за 20 области и две - зелен, предаде Дунав мост.

Прогноза за времето на 19 юли 2024 година: Променливо време с краткотрайни валежи и гръмотевични бури

На 19 юли атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

През нощта времето ще е предимно ясно, с временни увеличения на облачността над Западна България, където на отделни места около полунощ ще превали. В повечето райони ще бъде почти тихо.

Утре преди обяд се очаква предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който ще донесе малко по-хладен въздух. Въздушната маса ще се лабилизира, като главно в следобедните и вечерните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, с условия и за градушки. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София около 33°.

Времето в планините

Над планините сутринта ще бъде слънчево. Главно в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност, като на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра около 20°.

Времето по Черноморието

По Черноморието сутринта ще бъде слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като до вечерта на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 30° и 33°. Температурата на морската вода е около 28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Астрономически данни

Слънцето в София ще изгрее в 6:06 часа и ще залезе в 21:00 часа. Продължителността на деня ще бъде 14 часа и 54 минути. Луната ще залезе в 3:17 часа и ще изгрее в 19:58 часа. Луната ще бъде в фазата два дни преди пълнолуние.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Дъждовен ще е последният ден на август
Дата: 31/08, 07:30

На днешната дата в историята
Дата: 31/08, 07:23

Джокович отпадна от US Open
Дата: 31/08, 07:11

Хороскоп за неделя
Дата: 31/08, 07:00

1 септември: Празник събира хората с електрически тротинетки във Варна
Дата: 31/08, 06:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия