Канцлерът на Австрия поиска повече ДНК тестове за мигрантите


Дата: 05/05, 20:16

Кадър Бг он ер

Австрийскит канцлер поиска повече ДНК тестове за мигрантите.

Управляващата Австрийска народна партия /АНП/ постави изискване за по-строг контрол върху събирането на семействата на мигрантите. Въпреки че ДНК тестовете са възможни и досега, в бъдеще те ще се извършват по-често, за да се установят семейните връзки. ДНК проверките трябва да се извършват дори и при "най-малкото съмнение дали действително съществува семейна връзка", заяви  лидерът на АНП и федерален канцлер Карл Нехамер в централната новинарска телевизионна емисия, предаде БТА.

Министерството на вътрешните работи и Министерството на външните работи вече са получили указания да изготвят стратегия, каза Нехамер. Необходими са и по-строги закони на ниво Европейски съюз, а прекомерното натоварване на отделните държави трябва да "приключи". Ето защо трябва да се изясни, че тези, които имигрират в Австрия, "трябва да поемат грижата за себе си, а не да имигрират в социалната система", долави лидерът на АНП.

За говорителката на опозиционната партия НЕОС по въпросите на убежището и миграцията Стефани Криспер предложението сочи "непознаване на закона", както се посочва в съобщение за медиите. "Ако федералният канцлер беше запознат с правната ситуация, щеше да знае, че ДНК тестовете за събиране на семейства вече са правно възможни и вече се използват на практика. Предполагаемото му предложение за реформа не е нищо повече от чист популизъм и заблуда на австрийците“, заяви тя.

В Австрия всеки месец се подават до 900 молби за събиране на семейството. Това означава, че партньорите или непълнолетните деца на лица, имащи право на убежище, също могат да се преместят в Австрия с цел събиране на семейството, съобщава електронното издание на „Курир“. По данни на Министерството на вътрешните работи около половината от лицата, които са се събрали през тази година досега, са деца.

Напоследък училищата във Виена са препълнени, не достигат места, месечно в столицата пристигат около 300 деца на сирийци, търсещи убежище. За ефективното прилагане на строгите мерки през следващите дни не е необходимо съгласието на коалиционния партньор - партията на Зелените.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Облачно в неделя
Дата: 18/05, 23:00

Кметът на Варна: Днес празнуваме началото на летния туристически сезон
Дата: 18/05, 22:45

Левски с победа срещу Локомотив (Пловдив)
Дата: 18/05, 22:35

Сашко от Перник е направил дързък ход при новото си изчезване
Дата: 18/05, 22:15

Съдът касира избора за кмет на Омуртаг
Дата: 18/05, 21:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия