Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека


Дата: 29/04, 15:31

Кметът на Разград Добрин Добрев представи богата културна програма за празниците през месец май. В културния календар има събития за децата, за любителите на народните танци и музика, на хоровото изкуство, на природата и на колоезденето.

На Велики четвъртък по традиция малки художници боядисват на площада пред Общинския културен център еднометрови яйца, които стават част от великденската украса на града. На 2 май от 12,00 часа ще има и игри, в които деца и родители ще търсят скрити на площада шарени яйца, в зависимост от цвета им ще получават различни награди. Триметров великденски заек ще забавлява малчуганите, дошли на площада за празника.

На 9 май - Деня на Европа - Областният информационен център и Община Разград организират велообиколка на обекти от европроекти. След финала й на площад „Независимост“ любителите на колоезденето участват в томбола, големите награди в която са маркови велосипеди. Част от „Дни на Европа“ е и конкурс за детска рисунка на асфалт под надслов „Децата на Разград рисуват Европа“. Ще бъде изтеглена и още една томбола – от акцията „Бонбони за смет“, в която на 20 април участваха 300 деца.

На 11 май хор „Железни струни“ към НЧ“Развитие 1869“-Разград чества 120 години от създаването си. На празничния концерт ще бъде възстановено изпълнението на Химна на хора, музиката за който е написана от композитора на „Велик е нашият войник“ Михаил Шекерджиев.

На 18 май Разград е домакин на 14-тото издание на Националния фолклорен фестивал "Капанска китка" за клубове за народни танци. Фестивалът ще се проведе в ОКЦ, входът е свободен.

Разград вече се готви и за 24 май. Празникът ще започне от паметника на учениците на Св.св. Кирил и Методий, след което шествие от представители на образователни и културни институции ще потегли към площад „Момина чешма“. Там ще бъдат връчени отличията „Никола Икономов“, „Златен Пегас“ и „Отличник на випуска“, а празникът ще завърши с концерт на Николина Чакърдъкова.

Община Разград подготвя и изненада за тазгодишните абитуриенти. Те ще преминат по червена пътека в Градския парк към мястото на своя първи бал. Ще имат възможност да се снимат и на специално изработена арка с надпис „Випуск 2024“.

Кметът на Община Разград Добрин Добрев кани жителите и гостите на града да присъстват и участват в празничните събития през месец май.

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хороскоп за 7 май вторник: Да не тегли пари от банкомат зодия
Дата: 06/05, 19:30

Рояк пчели изтормози граждани в центъра на Варна
Дата: 06/05, 19:26

Доц. Мангъров е трети в листата на "Левицата" за София
Дата: 06/05, 19:22

Не градушка и дъжд, а живи създания валят от небето
Дата: 06/05, 19:09

Ники Кънчев раздаде 4500 лева на Гергьовден в "Стани богат"
Дата: 06/05, 19:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия