Политолог: Стандартът на българския работник вече се покачва


Дата: 08/05, 17:01

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Политологът Светлин Тачев коментира проучване на "Галъп", според което 63 процента от българите са доволни от работата си, но само 46 процента - от заплатата.

"Далеч сме от страните в Западна Европа все още. Младите искат по-добро заплащане и донякъде ги разбирам. От друга страна има много хора, които не са млади и са работещи отдавна и увеличението на заплатите им не е факт. Трябва да вземем под внимание нещо много важно - че крайният продукт, изработен от трудещите се, се увеличава, суровините се увеличават. Но трябва да се увеличава и самият труд на трудещия се. Защото той също има стойност. Така че това са едни процеси - да, внасяме чужденци за работа по морето. Защо? Защото българите не искат да работят такава работа. Защо? Защото не са съгласни със заплащането и с условията. Това показва, че все пак българският стандарт се повишава и българският работник не е е готов да отиде на тези условия да работи. Преди не беше така. Черноморието беше пълно с българи, работещи там", каза той.

"Това показва, че не само очакванията на българите, но и стандартът им на живот започва да се увеличава. Това показва, че в тези сектори трябва да има увеличение и ако искаме да вървим по европейски път, трябва да има западни условия на труд. Защото когато нямаш добри условия, не можеш да привличаш работници. Тогава започваш да внасяш работници на страни, в които стандартът на живот е много по-нисък, и те започват да работят", добави Точев в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Юрген Клоп се сбогува с феновете на Ливърпул
Дата: 20/05, 02:10

Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 02:00

Реал (Мадрид) допусна равенство, след като водеше с 4:1
Дата: 20/05, 01:07

На 20 май рожден ден има Александра Сърчаджиева
Дата: 20/05, 00:28

20 май 1570 г. - Картографът Абрахам Ортелий издава първия съвременен атлас
Дата: 20/05, 00:09

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия