Владислав Горанов: Редно е Бойко Борисов отново да е премиер


Дата: 09/05, 19:48

снимка Булфото

Пред БНТ Владислав Горанов от ГЕРБ коментира, че е отказал да е водач на листа за предсрочните парламентарни избори, за да не понесе партията му щети от това, че е санкциониран за корупция по глобалния закон "Магнитски".

"Водехме разговор с г-н Борисов. Той каза, че може да понесе тази щета. Трябва ли цялата кампания да бъде - човек от списъка "Магнитски" е в листите на ГЕРБ? Не трябва. Бил съм депутат много пъти. Когато не можаха по никакъв друг начин да се противопоставят с политически аргументи нашите политически опоненти се опитаха. Аз в момента имам лоша оценка – санкциониран съм по "Магнитски" и трябва да си извървя пътя. Няма да си позволя да вредя на партията си. Има процедури по механизма, с които мога да ги уверя, че са подведени Аз имам аргументи пред американското правителство. Ще извървя този път", заяви Горанов.

Попитан защо съпредседателят на ДПС Делян Пеевски, който също е санкциониран по "Магнитски", зае ръководен пост в партията си, Владислав Горанов посочи: "Той е с изключително болезнено чувство за справедливост. Така са решили в тяхната партия".

В отговор на въпрос за политическото бъдеще на бившия вицепремиер Мария Габриел, той отбеляза, че ще я видим като активен участник в кампанията на ГЕРБ, а попитан дали е възможно Габриел да стане министър-председател, добави: "Всичко може – в политиката е възможно всичко, което не противоречи на законите на физиката."

"Мисля, че е разумно да видим Борисов отново като премиер. Той трябва да си върне самочувствието за периода, който е управлявал България като премиер, защото това е период на съзидание и на градеж", подчерта Горанов.

Юмрукът трябва да бъде свален. Хората видяха, че политика с маркетинг и с лъжи не се прави, политика с противопоставяне не трябва да се прави. Ние си извървяхме пътя. Обществото иска стабилност в един несигурен свят, добави той.

"Ако трябва да говоря за по-голяма грешка, това е, че оставихме такива шарлатани като Асен Василев да си развяват коня и кучетата. Те оставиха държавата в състояние на свободно падане. Влязохме в избори, защото според мен Кирил Петков и Асен Василев направиха всичко възможно да ни докарат до тези избори, защото смятаха, че ще успеят да рестартират тяхната легенда за промяната. А тя е като на ало измамниците, които убеждават пенсионерите да си хвърлят парите през балкона", коментира политикът от ГЕРБ.

Той каза, че не е изключено от партията на Бойко Борисов отново да преговарят за съвместно управление с "Продължаваме промяната – Демократична България".

"Възможно е, трябва да се преговаря с всички. Единствено не можем да се съгласим с тях, че са морални, затова нашите претенции ще бъдат много по-сериозни. Няма да изключим нито една валенция за партии, които гледат на Запад", каза още Владислав Горанов, като поясни, че тук включва и ДПС.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нов газов проект до български води, Грийнпийс видя опасност от замърсяване
Дата: 20/05, 12:48

Входът на Варна от АМ „Хемус“ ще бъде затворен наесен заради големия ВиК проект
Дата: 20/05, 12:45

Министърът на вътрешните работи на Русия: Кастрофален недостиг на полицаи, не можем да печатаме пари за заплати
Дата: 20/05, 12:42

МОН: Без ощетени ученици на матурата по БЕЛ заради липсващите диаграми
Дата: 20/05, 12:41

Казвам се Борислав Гуцанов и за мен Варна е целият ми живот
Дата: 20/05, 12:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия