Дебатът по БТВ: Цънцарова бучна Волгин: Защо ви е да ходите в Европарламента, като наричате ЕС "затвор"


Дата: 13/05, 11:13

Пиксабей

"Не искате еврото. Вашият лидер на "Възраждане" нарича ЕС "затвор". Защо ви е да ходите в Европарламента?", пита водещата на дебата по БТВ Мария Цънцарова кандидата на "Възраждане" и журналист от БНР Петър Волгин.

"Това е все едно да не харесваш мнозинството в българския парламент и затова да не участваш в изборите. Когато нещо не ти харесва, не се свиваш в ъгъла, а отиваш и го променяш", отговори Волгин.

На 9 юни отново ще избираме – по план нови евродепутати и извънредно – депутати за българския парламент. В сблъсък на идеи и визии за мястото на България в Европа и бъдещето на ЕС вжпървия предизборен дебат в ефира на bTV говорят Андрей Ковачев от ГЕРБ-СДС, Радан Кънев от ПП-ДБ, Петър Волгин от Възраждане, Румен Гечев от БСП и Димитър Гърдев от ИТН.

Социология и бъдеще 

"Социологическите данни показват, че избирателите имат доверие в това, което сме постигнали в Брюксел, а то не е малко. Използвайки солидарната помощ на ЕС, успяхме да наваксаме изоставането на България. ГЕРБ изгражда България -  увеличихме БВП, няколкократно се увеличи заплатата в страната. Европейското развитие на България е единственият начин да осъществим идеала на нашите възрожденци", каза Андрей Ковачев. 

"Социологията дава значителна разлика с ГЕРБ, нашата задача е да преодолеем тази разлика. Досега демократичната общност имаше само един евродепутат последните 5 години - аз, сега ще имаме четирима. Това показва, че нашите приоритети за Европа са и очакванията на българските граждани", коментира Радан Кънев. 

"Когато нещо не ти харесва, не се свиваш в ъгъла, а отиваш и го променяш", каза Петър Волгин.

"Гордеем се, че именно с премиер на БСП се подаде молбата за Европейски съюз, при премиер на БСП станахме членове на ЕС - подкрепяме всички политики и инициативи на ЕС, които са в полза на България", заяви Румен Гечев.

За ИТН социологията никога не е познавала. "В надпреварата за ЕП хората ще видят в нашето лице нови идеи. Смятаме, че Европа има бъдеще, но тази Европа трябва да е по-ефективна", посочи Димитър Гърдев. 

Икономика, доходи и еврозона

"В която и държава еврото е разплащателна единица, има по-високи доходи. При приемането на еврото ще има пакет закони - например закон срещу спекулата. Дезинформацията по темата е голяма. Няма да се изпълнят ужасните прогнози, че всичко ще се увеличи двойно", категоричен бе представителят на ГЕРБ-СДС.

Според кандидата на БСП трябва да забави влизането си в еврозоната - "когато България не е на последно място по икономически показатели". 

"Европейският парламент няма роля дали и кога България ще влезе в еврозоната - това е работа изцяло на българското правителство. Да не лъжем българските граждани", коментира представителят на ПП-ДБ Радан Кънев.

Според кандидата на ИТН сме подписали, че ще приемем еврото и това ще се случи. 

Трябва да се намали бюрокрацията, да се увеличи ефективността за използване на средствата, каза Ковачев.

Волгин пък предложи за евросредставата "да не се краде". 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



IT Helpdesk от А1 предлага експертно IT обслужване на бизнеса в отговор на технологичните предизвикателства
Дата: 06/06, 23:10

Макрон: Франция ще предостави военни самолети "Мираж 2000" на Украйна
Дата: 06/06, 23:03

Борислав Гуцанов: На съдбовен кръстопът между мира и войната сме
Дата: 06/06, 23:00

Фенербахче се доближи до титлата на Турция в баскетбола
Дата: 06/06, 22:32

Уелс завърши при нулево реми срещу аутсайдера Гибралтар
Дата: 06/06, 22:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия