Още проблеми за Тръмп – използвал песен на Бийонсе без разрешение


Дата: 22/08, 13:48

кадър Ютюб

Още музикални проблеми за Доналд Тръмп, но този път не с Тейлър Суифт, а с кралицата на поп музиката – Бийонсе. Кампанията на републиканеца е използвала песента Freedom в свой видеоклип в социалните мрежи без разрешението на изпълнителката, предаде БТВ.

Същата песен е централна част от кампанията на Камала Харис.

Говорителят на Тръмп Стивън Шеунг публикува видеоклип, в който Тръмп слиза от самолет на фона на Freedom. Музикалните издания Rolling Stone и Billboard писаха, че звукозаписната компанията на певицата е блокирала използването на песента, което е довело до изтриване на клипа от социалните мрежи.

Самата Бийонсе не е коментирала случилото се.

Из политическите среди на Съединените щати вървят слухове, че чернокожата дива ще пее на конгреса на демократите в четвъртък, но това не е официално потвърдено нито от Бийонсе, нито от офиса на Камала Харис.

Песента е сериозна част от кампанията на Харис. Тя беше използвана в специална акапелна версия в рекламен клип по време на конгреса. Във видеото говори и номинираният за „Оскар“ актьор Джефри Райт. Харис използва песента и по време на други кампанийни събития.

Freedom е част от албума Lemonade на Бийонсе от 2016 г. Анализатори посочват, че текстът определено не подхожда на кампанията на Тръмп, тъй като в него се пее „Ще боядисам белите знамена сини“ – препратка към дъщерята на Бийонсе Блу Айви, но може да се използва и за слоган на демократите.

Друг избор на музика по време на конгреса беше песента Rockin’ in the Free World на Нийл Йънг от 1989 г. Тя беше използвана от кандидата за вицепремиер на Харис – Тим Уолц. От офиса на демократите заявиха, че Йънг лично е одобрил използването на песента. Анализатори посочват също, че това е намигване към Доналд Тръмп, който често използваше същото парче по време на митинги между 2015 и 2020 г. въпреки изричните забрани на Йънг.

Тогава Йънг се обърна към Тръмп с думите „Надявам се всеки път когато чуеш тази песен да знаеш, че се пее от американски данъкоплатец, който не те подкрепя“.

Миналата година Йънг започна съдебно дело срещу Тръмп, но по-късно то беше прекратено.

Използването на непозволена музика не се случва за първи път в кампанията на Тръмп. Легенди като Адел и Rolling Stones изрично забраниха бившият американски президент да използва техни парчета.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Идният месец ще се състои съдбовна среща между Зеленски и Си Дзинпин
Дата: 12/09, 19:40

Утре Радев посреща Гордана Силяновска
Дата: 12/09, 19:32

Пловдивският съд отново пусна насилника на Дебора под "домашен арест"
Дата: 12/09, 19:17

Ники Кънчев с голям гаф за Витрувианския човек
Дата: 12/09, 19:131 Коментар

Мартин Димитров: Борисов играе ролята на умряла лисица
Дата: 12/09, 18:543 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия