Бивш шеф на КАТ посочи причините зачестилите катастрофи през лятото


Дата: 21/08, 10:07

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова нюз

Бивш шеф на КАТ посочи причините за зачестилите катастрофи на пътя у нас през лятото, някои от които с фатален завършек.

Според Алекси Кесяков много са факторите, които обуславят тази по-висока аварийност, като първия от тях е по-високата интензивност, а втория, че много хора започват да ходят на почивки, но не карат толкова интензивно и нямат нужния опит зад волана.

Кесяков смята, че при тази по-висока интензивност всяка грешка и всяко нарушение по-лесно прерастват в пътно-транспортно произшествие.

Доста произшествия през летния период стават и поради по-високите температури. Отделно много хора управляват автомобили и през тъмната част на деня, задрямват, а и не всичко се вижда, така че това е комплексен фактор, каза в „Твоят ден“ той.

Относно конкретния случай сутринта, който е станал, експертът е на мнение, че се дължи на несъобразена скорост и може човекът да се е разсеял за секунди.

Въобще, винаги трябва да говорим за скоростта на движението и когато в момента в Народното събрание има няколко закона за корекции, за изменение и допълнение на закона за движението по пътищата, ние трябва да ги обсъждаме тези закони, добави по Нова нюз Кесяков.

Защото аз се запознах с тези закони и там не е вложен европейския опит така, както искаме да го приложим и да достигнем европейското ниво на безопасност. Нека да прегледаме тези текстове, да ги сравним с европейските държави и да приемем най-добрите текстове, които оказват влияние, заяви още Алекси Кесяков.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Жената на Васко Гюров: Страхувам се за живота си
Дата: 12/09, 14:55

Румънец почина от западнонилска треска
Дата: 12/09, 14:52

На Мариана Попова й писна: Дълго мълчах
Дата: 12/09, 14:51

Официално: Засега няма решение за удари с ракети с далечен обсег в Русия
Дата: 12/09, 14:441 Коментар

Всички с биткойн са предупредени: Цената може да рухне с 20 % до дни
Дата: 12/09, 14:29

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия