Фестивал на знанието събра умници от цяла България


Дата: 27/06, 04:10

На 22-ри юни 2024г. в Стара Загора се проведе третото издание на "Фестивала на знанието“, който се организира от Димитър Георгиев, местен организатор на куизове (викторини) от град Варна.

За огромната борба сред ерудити от цяла България дойдоха тимове от София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Добрич, Разград, Русе, Велико Търново и Плевен. В конкуренцията участваха 156 индивидуални състезателя, разпределени в 21 отбора.

Куизът (викторината) бе в осем кръга с по 10 въпроса, като те бяха разпределени в областите история, география, култура и литература, музика, кино и сериали, науки и технологии, спорт и игри,  и лайфстайл.

След 5 часа интелектуална борба на познание и зададени осемдесет въпроса от осем области, със златните медали се окичиха пловдивчаните от "Лудо младо ", втори се подреди  "Джордис" от София,  а трети станаха "Guardians of galaxy " от Стара Загора.

Специален гост на събитието беше пътешественикът и журналист Симеон Идакиев, легендарен водещ на предаването "Атлас". Участниците си направиха снимки с него, а тези, които пожелаха получиха и автографи.

Сред по-изявените участници в надпреварата бяха познати лица от телевизионните игри за познания. Открояваха се Пламен Младенов ("Професора" от "Голямото преследване" ), Миглена Драганова („Дама пика“ от "Голямото преследване"), Вихрен Стоев и Тодор Рогошев ( първите двама победители от играта "Голямото преследване"), Борис Русев, Атанас Атанасов, Галин Ганчев, Николай Колев, Иван Пантев, Десислав Тенев и Боян Александров  - всички те са многократни победители от "Последният печели",  Тодор Николов, Айхан Топал и Стефан Петров – трикратни победители от предаването „Минута е много“ и пловдивчанката Мариана Колева, която на 31.12.2021г. успя да спечели 10 000 лева от предаването „Стани богат“. 

Всеки, който иска да разбере кога ще има следващо подобно събитие на ерудити и много знаещи българи, може да стане член на фейсбук групата Българска Куиз Лига. В тази фейсбук група членуват организатора на събитието и по-голямата част от участниците на "Фестивала на знанието".

 

*публшкация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



"Ботевградско шосе" се задръсти заради катастрофа с бус, има пострадали
Дата: 28/06, 18:40

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 18:40

Зеленски: Правя план за прекратяване на войната
Дата: 28/06, 18:181 Коментар

Вигенин: Наслушахме се на лъжи за БСП
Дата: 28/06, 18:012 Коментара

От този ден времето се разваля, предупреди Натали Трифонова
Дата: 28/06, 17:56

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия