Може да върнат задължителната казарма, но само за някои


Дата: 30/04, 14:25

Снимка: Булфото

Военният министър Атанас Запрянов заяви, че служебното правителство не обмисля връщането на наборната военна служба. Той говори по време на видео конферентна връзка с българските контингенти зад граница по случай Денят на храбростта, пише "ФрогНюз".
 
Запрянов, обаче, уточни, че ако новият пакет социални мерки и повишението на заплатите на военнослужещите с 30% от 1 януари не реши проблема с незаетите щатни бройки в армията, ще се наложи заетите в сферата на сигурността, като полицаи, съдебна охрана, жандармерия и др. да преминат задължителна военна подготовка, информира БНТ.

Министерството на отбраната ще има трети заместник министър. На поста ще бъде назначен Иван Пейков, който ще отговоря за инфраструктурните проекти, стана още ясно от думите на Запрянов.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заяви, че няма проблем България да приеме новите изтребители F-16 Блок 70, въпреки, че модернизацията на авиобаза Граф Игнатиево все още не е приключила и има забавяне. Той посочи, че в края на август ще бъдат сертифицирани ключови обекти в авиобазата, които след това ще бъдат надградени с нужното оборудване и техника, което не пречи за тяхното сертифициране от американска страна. Адмирал Ефтимов посочи, че е нужно повече концентрация върху обектите за поддръжката на самолетите и те трябва да са готови до април 25 година, когато ще пристигнат първите F-16.

Министърът на отбраната Атанас Запрянов уточни, че първите два самолета ще са готови още през есента, но те ще останат в САЩ, за да може на тях да се обучават българските техници под ръководството на американски авиоинженери и специалисти.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Лятна занималня и образователни курсове от Образователен център АЛГО
Дата: 17/05, 03:30

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 17/05, 03:30

На 17 май рожден ден има Лили Игнатова
Дата: 17/05, 03:00

От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 17/05, 02:50

Въздушната тревога, обявена в град Харков, е била в сила над 16 часа
Дата: 17/05, 02:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия