Комисията по собственост даде съгласие за придобиване на държавни имоти във Варна


Дата: 21/05, 15:20

Снимка Булфото, архив

Комисията по собственост и стопанство даде съгласие за откриване на процедури по придобиване в собственост или управление на държавни имоти, предаде Moreto.net.

Решението на съветниците касае придобиването в собственост на бившето помощно училище „Братя Миладинови“ на бул. „Сливница“ 113. Теренът е с площ над 3.5 дка и включва едноетажна сграда. Плановете са имотът да бъде използван за строеж на нова сграда за Трета гимназия.

Комисията одобри откриване на процедура за придобиване безвъзмездно в управление на държавен терен, представляващ групова археологическа недвижима културна ценност с национално значение „Раннохристиянски манастир в местност Джанавара“. Към момента имотът е на Министерство на земеделието и храните, предоставен е на Министерството на културата. Искането за придобиването е на Регионалния исторически музей и касае разрешаване на дългогодишен проблем, касаещ собствеността и управлението на недвижимия имот.

Съветниците уточниха, че до сесия на местния парламент трябва да бъде предоставена справка от РИМ за евентуалните разходи за управление на имота.

Провеждането на процедура за придобиване на държавния имот със сградата на бившето руско консулство на ул. „Македония“ 53, одобри още комисията. Идеята е там да бъде устроена административна сграда или детска градина.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Радев: Нашите фалшиви евроатлантици са далеч от евроатлантическите ценности и биха пратили всички българи на фронта
Дата: 03/06, 15:32

Стоичков се върна към най-тежкия момент в САЩ 94 и каза голяма тайна от кухнята
Дата: 03/06, 15:28

Всички собственици на "Тойота", "Мазда", "Хонда", "Сузуки" и "Ямаха" са предупредени: Япония разкри голяма измама с колите
Дата: 03/06, 15:202 Коментара

Ученици от Варна прославиха България на Световна олимпиада
Дата: 03/06, 15:17

Русия призова САЩ да не разрешават Украйна да нанася удари по руски военни обекти
Дата: 03/06, 15:152 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия