Везенков със загуба при завръщането си в Евролигата


Дата: 04/10, 23:20

кадър: Макс Спорт

Най-добрият български спортист за 2023 г. - Александър Везенков, направи своето завръщане в най-силния баскетболен европейски клубен турнир - Евролига, при загубата на своя Олимпиакос срещу Фенербахче със 71:82 (17:13 23:15 20:25 15:25). Срещата се изигра в “Юлкер Спортс Арена”, като българинът записа впечатляващ престой от 30 минути и 31 секунди, вкара 11 точки и направи 4 борби.

Везенков дори бе напът да се превърне в най-дълго останалия на паркета играч, но той прекара малко повече време между третата и четвъртата четвърт на пейката, поради което Уейлд Болдуин от турците завърши мача с 62 секунди по-дълъг престой.

За последно българският национал стъпи на паркета на мач от най-силния европейски клубен турнир на финала на надпреварата през сезон 2022/23. Тогава той вкара 29 точки на Реал Мадрид, но Олимпиакос не можа да стане европейски шампион и загуби със 78:79 заради победен кош на легендата на “белите” Серхио Люл, предава Спортал. 

След един крайно разочароващ сезон в НБА Везенков взе решението да се завърне в своя дом в Пирея и да направи нов опит да спечели титлата от Евролигата. Българинът вече поведе отбора си към един трофей от началото на сезона - Суперкупата на Гърция, спечелена с 86:85. На финала Везенков наниза 20 точки на Панатинайкос, като бе определен за MVP на турнира и завърши като най-добрия реализатор.

Фенербахче пък от своя страна загуби Суперкупата на Турция с точка от Анадолу Ефес - 82:83. “Фенерите” са променени в сравнение от миналия сезон, като през това лято си осигуриха услугите на Уейд Болдуин, Бобан Марянович, Девон Хол, Бонзи Колсън, Николо Мели и Кем Бърч.

Освен с Везенков, Олимпиакос пък се договори и с Тайлър Дорси, Еван Фурние, Кийнън Еванс и Лука Вилдоса. Филип Петрушев пък остана в отбора, след като за него доста се спекулираше, че ще отиде в Цървена звезда.

Везенков получи доверието да бъде в стартовата петица за гърците. С него на паркета започнаха още Тайлър Дорси, Моузес Райт, Найджъл Уилям-Грос и Еван Фурние.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Израелският телевизионен канал N12: Предполагаемият наследник на Хасан Насрала е убит
Дата: 05/10, 01:30

Стартира кандидатстването за финансиране по „Ти и Lidl за нашето утре“
Дата: 05/10, 01:20

Кой е Младен, на когото клиентите се усмихват отдалеч?
Дата: 05/10, 01:20

Голямо количество канабис иззеха при акция в Габрово
Дата: 05/10, 01:05

Технологични иновации: как "умните" дрехи подобряват безопасността и контрола на работното място
Дата: 05/10, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия