Нападнаха с камъни и бутилки мъж в центъра на Русе


Дата: 18/07, 17:25

Снимка Булфото, архив

В центъра на Русе, във вторник вечерта, мъж е нападнат с камъни и бутилки и ограбен от група мъже, докато полицаи наблюдават без да се намесят. Това разказва потърпевшият Боян Йорданов пред OFFNews, който твърди, че агресията е вследствие на сигнали, подадени от него за местни дилъри на наркотици.

Нападението
Според Йорданов, инцидентът се случил, докато той бил навън с приятели. Те пиели бира и слушали музика, когато Йорданов решил да отиде до близкия магазин. Там той бил заплашен от двама души. Близо до мястото имало служители на Пътна полиция. Йорданов се обърнал към тях за помощ, но, по думите му, полицаите го посъветвали само "да се обади", ако има нужда от помощ.

Неизползвани луксозни джакузита сега почти безплатно!
Горещи вани | Търсене на реклами
Сглобяема къща с тоалетна и баня на невиждана нова цена (2024)
Local Plan

След като се върнал при приятелите си, бил обграден от група от около 20 души, които започнали да го заплашват и да хвърлят камъни по него. Йорданов предполага, че агресията е свързана със сигналите, които е подавал срещу лица, за които предполага, че продават наркотици в града.

Предисторията
През последните месеци Йорданов наблюдавал група тийнейджъри, които се събирали пред Операта в Русе и в двора на местно училище, и съдел от поведението им, че вероятно продават наркотици. По тази причина подал сигнал в полицията през лятото на 2023 година. Въпреки подадените сигнали, едва преди няколко дни от прокуратурата изпращат на Йорданов отказ за образуване на производство поради липса на доказателства.

Нападението и последствията
Броени дни след отказа, Йорданов е нападнат. Нападателите му откраднали телефона и счупили тонколоната, на която слушали музика. С помощта на лютив спрей, Йорданов успява да се скрие в близък хотел, но това не спира агресорите, които започват да хвърлят предмети и по входа на хотела.

„Всичко това става пред очите на полицаи, които не направиха нищо, за да ги спрат“, казва Йорданов. В крайна сметка, в районното управление са отведени той и един от приятелите му, както и мъжът, откраднал телефона, заедно с още двама души.

Повторен тормоз
Йорданов споделя, че това не е първото нападение над него. Той не знае дали хората, срещу които е подавал сигнали, са били в групата, която го е нападнала във вторник. Пострадалият разказва още, че няколко пъти е бил тормозен от хората, които предполага, че продават наркотици в Русе.

Заключение
Боян Йорданов е освидетелстван от съдебен лекар, като има наранявания по крака и рамото от хвърлените камъни. Медията е изпратила въпроси на Областната дирекция на МВР - Русе, но към момента на публикуването на материала не е получила отговори.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



НИМХ обяви червен код за утре
Дата: 31/08, 17:56

На 1 септември имен ден празнуват 7 имена, значещи "този, който слуша"
Дата: 31/08, 17:54

Дълъг уикенд зарадва България
Дата: 31/08, 17:38

Тежък удар за Диона
Дата: 31/08, 17:36

Американски военен падна от балкон на Крит
Дата: 31/08, 17:36

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия