Криза във "Фолксваген" изправи на нокти целия автомобилен бранш


Дата: 14/09, 14:29

кадър Ютуб "Фолксваген" (Volkswagen Group)

Целият автомобилен бранш се вълнува от трансформацията, която се случва във "Фолксваген", един от най-големите производители в света на леки коли и №1 в Европа. Кризата във "Фолксваген" до голяма степен касае и другите производители в Европа.

Това прогнозира в интервю пред БНР Ралф Петров, главен редактор на българското издание на "Аутобилд," след като стана ясно, че автомобилният концерт закрива 6 завода и съкращава 20 000 работници.

"Хората се вълнуват от поддържането на автомобила и трябва да знаят какви автомобили ще се ревизират и как ще се поддържат. До голяма степен това е регулирано в Европа. В България има сервизи на официалните вносители и независими сервизи, които трябва да имат достъп до фирмената документация. В този процес автомобилните производители искат да запазят данните си, защото при насочване към нов бизнес да компенсират загубите, свързани с трансформацията в сектора. Притеснени са заради по-модерните коли, които се нуждаят от софтуерни ъпдейти", обясни Петров.

Според него причините са комплексни за трансформацията във "Фолксваген" и припомни, че брандът е претърпял финансов удар от дизеловия скандал в САЩ.

"Фолксваген се насочи към производството на електромобили в Германия и дълго време имаха финансовата подкрепа на държавата, която поемаше част от неговата цена. Това вече не е възможно. Бюджетът на Федералната република е изтънял след постковида и войната", коментира Ралф Петров.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ЦИК: 54 души са гласували повече от един път в изборите за Европейски парламент
Дата: 18/09, 13:09

Маги Халваджиян: Предлагам работа, търся си хора
Дата: 18/09, 12:54

Затягат контрола при имитиращите млечни продукти
Дата: 18/09, 12:54

Стартира курс за начално обучение по плуване за деца във Варна
Дата: 18/09, 12:46

На 59 години си отиде голмайсторът на Световното в Италия през 1990 година
Дата: 18/09, 12:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия