Мъск обмисля да дава по 45 млн. долара месечно в подкрепа на Тръмп


Дата: 16/07, 12:36

Пиксабей

Илон Мъск е заявил, че планира да отделя по около 45 млн. долара месечно за нов политически комитет за действие, който подкрепя кандидатурата на Доналд Тръмп за президент, твърдят запознати източници, цитирани от "Уолстрийт джърнъл".

Това стана няколко дни, след като Мъск, милиардерът и главен изпълнителен директор на Tesla, за първи път публично подкрепи Тръмп в президентската надпревара в САЩ, като нарече бившия президент републиканец "твърд", отбелязва Ройтерс.

Мъск, най-богатият човек в света, направи публична подкрепата си за Тръмп с видеоклип на бившия президент с кръв по лицето, вдигнал победоносно юмрука си, след като на митинг на Тръмп в Пенсилвания прозвучаха множество изстрели.

Постовете затвърждават промяната на Мъск към дясната политика и дават на Тръмп високопоставен симпатизант в стремежа му да се върне в Белия дом на изборите на 5 ноември, посочва Ройтерс.

"Напълно подкрепям президента Тръмп и се надявам на бързото му възстановяване", написа Мъск, отваряйки нов раздел в социалната мрежа "Екс".

"Мъченикът оцеля", изтъкна той. По-късно Мъск публикува снимка на Тръмп по време на събитието, последвана от: "Последният път, когато Америка имаше толкова силен кандидат, беше Теодор Рузвелт", предаде frognews.bg.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Байдън обяви в разговор със Зеленски нова военна помощ за Украйна
Дата: 23/08, 23:36

Леопард уби собственика си в зоологическа градина в Словакия
Дата: 23/08, 23:21

Тежка катастрофа на Аксаковска панорама
Дата: 23/08, 23:10

Регистрираха нов рекорд на Гинес
Дата: 23/08, 22:46

Григор Димитров и Яник Синер тренират заедно
Дата: 23/08, 22:341 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия