Мъж, разлепил некролози на жив столичен съдия, отива на съд


Дата: 26/06, 12:09

снимка Булфото

44-годишен мъж , разлепил фалшиви некролози на жив съдия в София, ще се изправи пред съда за хулиганство.

Според прокуратурата на 12 декември 2023 г. обвиняемият е депозирал в деловодството на СРП „Искане”, включващо следното текстово съдържание: „Видях лично как днес около 0 часа и 0 минути съдия С.С. възкръсна. Убеден съм, че скоро ще се появи на работа“.

Към депозираното „Искане“ били приложени два „антинекролози“, на които имало снимка на съдията. На тях пишело: „Блага Вест!!! На 12.12.2023 г. възкръсна нашият любим съдия С.С. Амин!“, като било отбелязано, в долния им десен ъгъл, че са от прокуратурата.

Деянието се отличава с изключителен цинизъм, като в сграда на български съд е било демонстрирано неуважение към различни органи на съдебната власт, както и неуважение към човешкия живот. 

Обвиняемият разпространил видеоклип в интернет, в който било заснето депозирането на „Искането“ и на който се виждат и други листа, наподобяващи некролози, със следните заглавия: „Скръбна вест“, „Скръбна вест 40 дена без съдия С.С.“, както и „Помен 3 месеца без нашия любим С.С.“, като на всички тях имало снимка на съдията. Същите некролози били заснети и разлепени в близост до сградата на СРС, а впоследствие разпространеният видеоклип е бил гледан стотици пъти.

По случая е образувано досъдебно производство, разпитани са свидетели, иззети са веществени доказателства и са направени множество експертизи. Предстои делото да продължи в Софийски районен съд, предаде Нова тв.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На днешната дата в историята
Дата: 29/06, 07:13

Хороскоп за събота
Дата: 29/06, 07:03

Здравословно хранене
Дата: 29/06, 05:20

До 35 градуса в събота
Дата: 29/06, 04:00

Торонто Раптърс обяви привличането на Везенков
Дата: 29/06, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия