Иновативни кошчета за отпадъци ще бъдат сложени във Варна


Дата: 30/08, 23:20

илюстрация: Булфото

Иновативни кошчета за отпадъци ще бъдат сложени във Варна. Те разполагат с новаторска система, която пресова отпадъка в тях, като така те ще събират 10 пъти повече смет.

Кошчетата ще бъдат пилотно монтирани в централната част на града. Ще бъдат сложени така, че да са в обсега на камери, за да не бъдат откраднати или да станат обект на вандалски прояви. Това стана ясно от думите на Христо Рафаилов - заместник-кмет по въпросите на екологията във Варна.Той засегна и темата, която бе нашумяла преди години, а именно подземни съдове. Тяхното въвеждане е почти неизпълнимо, поради липсата на пространства, особено в централната част на града, където уличките са тесни.

Проблем изобщо с места за съдовете за смет има в целия град. На много места такива джобове липсват. Това е причината често те да пречат на колите. Проблемът ще се решава поетапно. Сега – за ремонта на улиците, който ще стартира до седмици, е предвидено да има места за контейнери, предава Фокус. 

Борим се всекидневно с проблема с чистотата. Заради това е непонятно, защо Общинския съвет вчера не даде добро за 20 броя 7-кубикови контейнери за зелена маса, стана още ясно от думите на зам.-кмета Рафаилов.

Той обясни, че до седмици ще стартира и измиването на контейнерите. Това ще става със специален камион, който ще ги взема и те ще бъдат почистени стриктно и отвън, и отвътре. До сега това е правено само козметично – с водоструйка.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 14/09, 18:00

Държавните училища във Великобритания - първи без телефони в час
Дата: 14/09, 17:58

Изумителна находка на 9 метра дълбочина в Созополския залив
Дата: 14/09, 17:49

Каракачанов за падналия самолет: Това ще излезе причината
Дата: 14/09, 17:45

НИМХ обяви къде ще вали сняг в неделя
Дата: 14/09, 17:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия