Разследват големия пожар край Стара Загора


Дата: 16/07, 14:24

снимка Булфото

Районната прокуратура в Пловдив започна разследване на причините за пожара в Средна гора. Над 20 000 декара горски, земеделски и други площи изгоряха в общините Хисаря, Карлово и Калояново. 

Образувани са досъдебни производства, а към момента се разпитват свидетели и се извършват огледи, съобщиха от държавното обвинение за NOVA. Ще бъдат назначени пожаротехнически експертизи, от чието заключение трябва да стане ясно какви са причините за огъня, пламнал в периода от 8 до 12 юли в землищата на селата Михилци, Песнопой, Христо Даново, Столетово, Розино и в района на Сопот. Срокът за разследване е двумесечен.

Рано сутринта започна изтеглянето на пожарните екипи в района. На терен за по-голяма сигурност ще останат доброволци, които ще дежурят и ще сигнализират при ново възпламеняване. Рискът от повторно разпалване е огромен заради високите температури и вятъра. Огнената стихия се разрази в петък по обяд, обхвана широк фронт и стигна до три населени места.

Жителите на село Михилци бяха евакуирани от къщите си. Наложи се включването на огромен ресурс за овладяването на пожарите, в това число хеликоптери, военна техника и доброволци. Според местните жители пожарът е умишлен, тъй като е пламнал едновременно от три различни страни.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Провежда се национална акция по кръводаряване
Дата: 24/08, 09:00

Без вода ще е част от "Аспарухово"
Дата: 24/08, 08:43

Над 130 пожара в страната през денонощието, един човек е загинал
Дата: 24/08, 08:31

Интензивен трафик по граничнитe пунктове
Дата: 24/08, 08:201 Коментар

Остава тежка ситуацията с пожара в Рила
Дата: 24/08, 08:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия