Корнелия Нинова е изключена от БСП


Дата: 01/09, 16:09

Снимка Булфото

 

Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова е изключена от партията. Това стана ясно след Национален съвет на социалистите.

Изключени са още Иван Ченчев, Георги Свиленски и Крум Дончев.

И Нинова, и Свиленски бяха изключени със 105 гласа „За”, 15 гласа „против” и 7 „Въздържали се”.

По-рано социалистите се събраха на Национален съвет, за да обсъдят подготовката на партията за изборите на 27 октомври, както и да отговарят на въпроса дали БСП ще се яви в коалиция, или самостоятелно, информира БТВ.

Между временното ръководство на партията в лицето на Атанас Зафиров и между председателя в оставка Корнелия Нинова възникна спор кой има право да запише БСП за участие на предстоящите избори.

От една страна, във временното ръководство са на мнение, че това са те, защото са легитимно избрани от ръководните органи на партията.

Според Корнелия Нинова обаче тя е тази, която трябва да даде пълномощно. Тя вече го даде на Георги Свиленски и Иван Ченчев.

Мотивът ѝ е, че тя все още не е заличена от съда като председател в оставка и именно заради това трябва да представлява партията пред ЦИК.

Припомняме, че по-рано плакати на фасадата на централата срещу Корнелия Нинова бяха скъсани от нейни симпатизанти въпреки намесата на охраната на сградата. Пред входа се стигна до напрежение, блъскане и обидни скандирания. 

Членовете на Националният съвет на БСП се събраха на „Позитано“ 20 и за да решат какво наказание да се наложи на подалия оставка досегашен лидер на партията Корнелия Нинова. Обсъждаха се двете най-тежки мерки за въздействие - едногодишно наказание и изключване. 

Според сегашното ръководство на БСП бившият лидер създава юридически казус около легитимността на ръководството на партията, застрашаваща явяването им на предстоящите през октомври избори, както и в нарушаване устава на БСП. 

Самата Корнелия Нинова преди дни написа пост в социалните мрежи, в който казва, че днес ще се готви нейното изключване като точка в пленума, както и това на Свиленски и Ченчев. Поради тази причина призова всички социалисти да дойдат на съвета.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 15/09, 03:50

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 15/09, 03:50

На 15 септември рожден ден има Нели Рангелова
Дата: 15/09, 03:00

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 15/09, 02:40

Ивайло Мирчев: "Ахмед Доган с едно интервю може практически да приключи в политически план Пеевски"
Дата: 15/09, 02:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия