Отново агресия между ученици - осмокласничка пострада сериозно след нападение от друго момиче


Дата: 10/10, 21:14

Снимка: Пиксабей

Бой пред училище в Златица. Седмокласничка е скубала и ритала по главата осмокласничка посред бял ден на метри от входа на училище "Паисий Хилендарски". След жестокия побой 15-годишното момиче е с мозъчно сътресение в неврохирургията на "Пирогов".

След края на вчерашния учебен ден около 60 деца чакат училищните автобуси пред входа на училище "Паисий Хилендарски" в Златица. Между две момичета възниква конфликт, в който се намесва седмокласнчика с проблемно поведение, съобщава  БНТ.

Те за сeкунди са се спречкали и са се сбили. И се оказва, че пострадалото момиче няма вина в цялата ситуация", каза Емилия Микова - директор на СУ '"Паисий Хиледнарски", Златица.

Пострадалото момиче е в осми клас. Според майка му, то било скубано, съборено на земята и ритано по главата от седмокласничката.
"Другите деца са ги разтървали. Оказали са помощ. Детето беше отведено в стаята на медицинската сестра", обясни директорката.

И двете момичета са били разпитани от полицията в присъствието на бащите им. Привечер битото дете е откарано в "Пирогов", защото имало гадене и световъртеж. Оказало се, че е с мозъчно сътресение и остава за наблюдение в спешната болница. Седмокласничката, която е пребила момичето, и друг път е проявявала агресия.

"Чак такава агресия не е имало. Да кажем - притеснявало е колега по време на час или размяна на думи с други деца. Ние сме набелязали мерки, но поради отказ от нейна страна и от страна на родителя, не са изпълнявани".

Отделът за "Закрила на детето" в Пирдоп ще работи и с двете момичета. Семействата не са получавали помощи от социалната служба.

"Трябва да бъдат консултирани, подкрепени - психологическа подкрепа да получат и двете деца. Корекция на поведението на детето, което е проявило агресия, през ползване на социални услуги", обясни Пенка Попова, директор на Дирекция "Социално подпомагане" - Пирдоп.

"Възпитанието няма как да зависи само от нас. Родителите просто трябва да са ангажирани повече с възпитанието на децата", каза Емилия Микова - директор на СУ '"Паисий Хиледнарски", Златица.

Утре седмокласничката ще бъде изслушана от педагогическия съвет на училището

"Ще бъде наложена санкцията преместване в друго училище", каза директорката.

"Разбрахме, е децата са доста превъзбудени от ситуацията и сигурно ще има превантивни функции това", коментира Пенка Попова.

С децата в училището работи психолог. Полицията и прокуратурата разследват случая.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Съквартирантите се хванаха за гушите още на първия общ обяд
Дата: 10/10, 23:06

Топло и в четвъртък
Дата: 10/10, 22:501 Коментар

Мащабна инвестиционна програма за над 12 милиона лева реализира Община Разград през лятото и есента
Дата: 10/10, 22:30

Георги получи тайна мисия от Биг Брадър и започна с песните
Дата: 10/10, 22:27

Стоичков към Надал: За теб ще се говори винаги
Дата: 10/10, 22:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия