Цените на петрола спаднаха, тъй като опасенията около урагана "Берил" намаляха


Дата: 09/07, 10:15

Пиксабей

Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия. Ураганът, който удари ключов център за производство на петрол в Тексас, САЩ, причини по-малко щети, отколкото пазарите очакваха, облекчавайки опасенията за доставките, информира Ройтерс, цитирана от БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижиха с 22 цента до 85,53 долара за барел. Американският лек суров петрол поевтиня с 24 цента до 82,09 долара за барел.

"Има известно отслабване при цените на петрола през днешната сесия, тъй като участниците на пазара очакват потенциален напредък в преговорите за прекратяване на огъня в Близкия изток, докато въздействието на урагана "Берил" върху прекъсването на доставките е по-ограничено от това, което първоначално се очакваше", обясниха анализаторите на Ай Джи (IG).

Въпреки че рафиниране на петрол се забави и някои производствени обекти бяха евакуирани, големите рафинерии по американското крайбрежие на Мексиканския залив изглежда изпитаха минимално въздействие от урагана "Берил", който отслабна в тропическа буря, след като удари бреговете на Тексас.

"Първите индикации предполагат, че по-голямата част от енергийната инфраструктура не е била засегнаха", посочиха анализаторите на Ай Ен Джи (ING) Уорън Патерсън и Ева Манти, добавяйки, че ценовите движения на пазарите на суров петрол и рафинирани горива отразяват малката загриженост относно прекъсването на доставките заради урагана.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Калина Захариева: ПП-ДБ постъпиха като хитрата сврака с двата крака
Дата: 22/07, 16:28

Тръмп: Смешната Камала, тя е луда. Ще я бия по-лесно от Байдън
Дата: 22/07, 16:24

Каква е функцията на пробиотиците за стомах?
Дата: 22/07, 16:19

Онлайн карта показва най-мръсните точки във Варна
Дата: 22/07, 16:16

Какви лекарства ни трябват при грип и настинки?
Дата: 22/07, 16:14

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия