Павел Попов към участниците в Националния младежки форум: Не бягайте от политиката, а се старайте вашите проблеми да стават проблеми на политическите партии


Дата: 30/09, 17:59

Снимка: Община Варна

Вашите проблеми не са различни от проблемите, които вълнуват широката общественост и този факт е положителен. Ако младежките теми и проблеми останат извън дневния ред на обществото, това означава сегрегация. Ако се припокриват с темите на обществото като цяло, това означава възможност за участие в обществения живот. Така заместник-кметът с ресори образование и култура Павел Попов коментира предложенията на участниците в Националния младежки форум, който се проведе във Варна, съобщиха от пресцентъра на община Варна.

Мисията на форума е да представлява интересите и нуждите на младите хора в България, като извежда на преден план ролята на младежките организации в социалните и обществено-политически процеси. Дискусията, организирана от отдел „Младежки дейности“ в Община Варна, беше на тема какви затруднения срещат младите хора във Варна и какви мерки за тяхното преодоляване предлагат съвместно с органите на местната власт.

Бих ви поощрил да не бягате от политиката, а да се стараете вашите проблеми да стават проблеми на политическите партии. Това е начинът, по който работи демокрацията, а вашите теми са теми на една прогресивна политика, която е в интерес на голяма част от обществото. Вашата задача е не да се дърпате от партийната политика, а да я определяте, призова участниците във форума Павел Попов.

Гражданското образование да влезе в учебните програми в училищата предложиха участниците във форума. Идеята е да се постигне висока медийна и политическа грамотност сред подрастващите, преодоляване на социалната изолация, превенция на тормоза и насилието не само в училище, а в обществото изобщо и най-вече в интернет пространството, превенция на различните типове зависимост – към алкохол, наркотици, хазарт. Друго тяхно предложение е създаване на единна платформа с информация за различни младежки дейности и инициативи, възможности за финансиране на младежки проекти.

Младежите поискаха възстановяване дейността на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта, в който има представители на ресорните дирекции в Община Варна, на студентските и ученическите съвети на варненските университети и училища, младежки НПО, Агенция за социално подпомагане и др. Дейността на специализирания орган ще бъде подновена, ангажира се Павел Попов.

Той отчете още, че бюджетът за младежки дейности на Община Варна е достатъчен, а номиналната му стойност е многократно надхвърлена чрез събитията от културния календар на Варна, които включват младежите и като участници, и като публика. По думите му финансирането на младежки проекти може да става на конкурсен принцип и на по-редовни сесии, като идеята е да се съкратят сроковете между идеята и нейната реализация.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Предлагат въвеждането на данък "захар" върху храни и напитки
Дата: 30/09, 20:12

“Островът“ по бТВ си има нов господар
Дата: 30/09, 20:11

Милионер на 22 години иска да влезе в Биг Брадър
Дата: 30/09, 20:11

Първите евакуирани българи от Ливан: Изключително сме благодарни на МВнР, посолството и премиера
Дата: 30/09, 20:02

Емблематичен производител от времето на НРБ в Родопите сключи изненадваща сделка
Дата: 30/09, 19:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия