Опасен участък на пътя Русе-Велико Търново


Дата: 05/10, 09:37

кадър: Бтв

Международният път свързва Европа с Азия и по него върви интензивен тежкотоварен трафик.

Рекордните жеги това лято доведоха и до многобройни пътни участъци с повредена асфалтова настилка в цялата страна. Заради жегите износващият слой на асфалта достига температура на омекване и заради претоварените камиони и тирове се образуват дълбоки коловози.

Един от невралгичните участъци, където има повредена настилка от тировете, е по главен път Русе-Велико Търново край село Куцина. Дълбоките коловози в асфалта създават предпоставки за катастрофи, предава БТВ. 

„По-лошо от Околовръстното в София. Трима човека има убити и всеки момент може да стане катастрофа с МПС. Една педя коловоз по пътя за Полски Тръмбеш, дясната посока за Търново е като траншея. Всяка година става това нещо, правят донякъде и като се нагорещи асфалтът, като минат тези камиони по 40 тона и коловозът е готов“, разказва шофьор.

След горещото лято с рекордни температури повредените участъци по международния път, който свързва Европа с Азия и по който върви интензивен тежкотоварен трафик, са се увеличили, показва репортерска проверка. През зимата коловозите се заледяват и създават опасни ситуации за шофьорите.

„Опасни са, много са опасни! И не вземат мерки лятно време както другаде ги спират по горещините тежкотоварните автомобили да ги спират, да не се движат“, казва друг мъж.

Международният път не е ремонтиран от 2006 г., съобщават от пътната агенция, но наскоро са започнали ремонти.

„Към момента имаме одобрени задания за целия участък от границите на град Русе до град Габрово, в който да се извърши такъв превантивен ремонт  и да се подменят асфалтовите покрития на този участък“, посочва инж. Венцислав Ангелов, директор на ОПУ–Велико Търново.

От пътната агенция допълват, че при ремонтите се използва добавка към асфалтовата смес за повишаване точката на омекване при високи температури. Така, при интензивния тежкотоварен трафик ще се предотврати издуването и деформирането на износващия асфалтов слой.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Технологични иновации: как "умните" дрехи подобряват безопасността и контрола на работното място
Дата: 05/10, 11:30

Силен дъжд и градушки в Гърция
Дата: 05/10, 11:19

Харис води в 4 нови проучвания
Дата: 05/10, 11:021 Коментар

В съда е внесено искане за налагане на мярка за неотклонение на Джейхан Ибрямов
Дата: 05/10, 10:47

Хакатон EIT Food Challenge Lab 2024 България 25-26 октомври
Дата: 05/10, 10:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия