Президентът Радев към всички ученици: Бъдете творци


Дата: 16/09, 11:17

снимка Булфото

Бъдете истински творци на вашето собствено утре, призова президентът Румен Радев при откриването на учебната година в 128 СУ „Алберт Айнщайн“ в София. 

На всички български ученици пожелавам здраве и една много интересна и успешна учебна година, каза държавният глава. Този ден не е включен в официалния празничен календар на страната, но той е истински народен празник, добави президентът.

Неслучайно избрах да открия новата учебна година в 128 СУ „Алберт Айнщайн“, защото за последните десет години успя почти да удвои броя на своите ученици. Училище, което развива иновативни програми и успешни сътрудничества, което внедрява перспективни специалности и дисциплини, насочени към бъдещето, коментира Радев. 

Президентът изрази дълбока признателност към учителите за техния високо благороден труд, грижите и любовта, както и за подкрепата към прекрасното младо поколение на България. 

Днешният ден е най-вълнуващ за първокласниците и техните родители. Първи клас сигурно е най-трудният, но определено е най-интересният. Скъпи първокласници, вие вече влизате в едно голямо и задружно семейство, в което ви чакат много интересни моменти, труд и знания. Уважавайте своите учители и ги следвайте по пътя, по който те ще ви поведат, призова президентът. 

Където да изберете да учите, работите и живеете, носете винаги България в сърцето си и помнете заветите на вашите учители, каза Радев на дванайсетокласниците.  

Без вашата градивна роля и подкрепа всички усилия в образователната сфера биха били напразни, каза президентът на родителите.

След откриването държавният глава провежда среща с ръководството и преподавателския екип на учебното заведение, предаде БТА.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 19/09, 02:20

Ноле: "Благодаря на моя домакин и партньор по караоке, Григор Димитров"
Дата: 19/09, 02:00

Интер и Манчестър Сити завършиха 0:0
Дата: 19/09, 01:30

Германия няма да замрази износа на оръжие за Израел
Дата: 19/09, 01:20

ПСЖ започна с победа новия сезон в Шампионската лига
Дата: 19/09, 01:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия