Мирчев: Борисов и Доган да си кажат за Пеевски


Дата: 08/09, 17:37

Кадър БТВ

В интервю за “Неделя 150” по БНР Ивайло Мирчев от “Да, България” отново призова главния прокурор Борислав Сарафов веднага да поиска депутатския имунитет на Делян Пеевски.

Делян Пеевски държи прокуратурата, съдебната система, институциите и службите в България, подчерта Мирчев. Според него това е най-големият проблем на България.

"Най-важното е да направим така, че да не позволим да се роди нов Пеевски в България. Хора, които искат да дойдат на мястото на Пеевски, има много. Докато ние улисани в това да отстраним Пеевски от политиката и от обществото, има едни, които се готвят за скок и да се наместят на неговото място. Страната трябва да се освободи от такъв тип хора и да заработят регулаторите най-после".

“Сега Бойко Борисов да излезе от храстите и вместо да си подава едното оченце оттам, да излезе и да каже какво мисли за случващото се с Пеевски.”

За Ивайло Мирчев е странно, когато президентът в няколко последователни интервюта говори за Пеевски, политиците да не искат да се занимават с него.

Пеевски е недосегаем в България - това е големият проблем, категоричен бе той. Според него шефът на ДАНС трябва да отиде в парламента и да разкаже какво има по отношение на Пеевски и какво в годините евентуално е прикривано.

Той се обърна и към Ахмед Доган да вземе да даде едно интервю и да разкаже така, както направи бившият банкер Цветан Василев по време на заседанието на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса и Пепи Еврото.

Според Мирчев това е бързият начин в обществено-политически план Пеевски да бъде приключен

"В момента се прави всичко възможно Пеевски да задържи капиите си в съдебната система, в прокуратурата, в службите, в регулаторите, във всички институции. Тази офанзива за избора на нов главен прокурор от ВСС е точно негова и се учудвам къде е Бойко Борисов по терена тук”



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нова учебна година: Учителите искат по-висока заплата
Дата: 17/09, 01:54

Заподозреният в опит за покушение срещу Тръмп получи две обвинения
Дата: 17/09, 01:43

Мъж премина от Азия в Европа по въже
Дата: 17/09, 01:31

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 17/09, 01:20

След подвиг на Гергана Пейчева: България и Австрия не се победиха на Шахматната Олимпиада
Дата: 17/09, 01:19

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия