Слънчево и топло в понеделник


Дата: 22/09, 22:30

снимка: Булфото

Предстои ни ден, изпълнен със слънчеви лъчи и приятни температури, според последната метеорологична прогноза. Очаква се времето да бъде предимно ясно в по-голямата част от страната, с леко увеличение на облачността в източните региони.

Нощта ще премине при предимно ясно небе и почти пълно затишие. В ранните утринни часове жителите на котловинните райони в Западна България трябва да бъдат подготвени за възможна временна намалена видимост.

Термометрите ще отчетат минимални стойности между 8 и 13 градуса Целзий в повечето райони на страната. В котловините на Западна България се очакват по-ниски температури - между 4 и 7 градуса. Черноморието ще се радва на по-меко време с температури между 14 и 17 градуса, допълва Дунав мост.

Дневните часове ще донесат предимно слънчево време в цялата страна. Жителите и гостите на Източна България могат да очакват временни увеличения на облачността, но без съществена промяна в общата картина. Максималните температури ще достигнат приятни стойности между 24 и 29 градуса, като в Русе се очакват около 28 градуса.

Планинските райони ще се радват на слънчево време, като след обяд е възможна поява на незначителна облачност. Вятърът в планините ще бъде слаб до умерен, с преобладаваща североизточна посока. На 1200 метра надморска височина максималната температура ще бъде около 19 градуса, докато на 2000 метра живакът ще се изкачи до около 11 градуса.

Черноморското крайбрежие ще предложи идеални условия за плаж и разходки със своето преобладаващо слънчево време. Вятърът ще бъде слаб до умерен, първоначално от север, а след обяд ще промени посоката си на източна. Максималните температури по крайбрежието ще варират между 23 и 26 градуса. Морската вода ще бъде с приятна температура от 22-23 градуса, а вълнението на морето се очаква да бъде умерено - между 2 и 3 бала.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Илиан Илиев: Победихме заслужено
Дата: 23/09, 00:34

23 септември 1846 г. – Йохан Гал потвърждава съществуването на Нептун
Дата: 23/09, 00:04

Две деца загинаха при инцидент край Неапол
Дата: 22/09, 23:47

Григор Димитров и отборът на Европа спечелиха драматично "Лейвър Къп"
Дата: 22/09, 23:27

Зеленски пристигна в Ню Йорк
Дата: 22/09, 23:131 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия