Започнаха огледи на училищата във Варна


Дата: 02/07, 15:25

Кадър община Варна

Ръководството на Община Варна започна огледи на училищата в града, заместник-кметът Попов лично проверява сградите

Община Варна мобилизира ресурс да се подготви ремонт на Средно училище „Неофит Бозвели“ в кв. „Младост“

Ръководството на Община Варна започна огледи на материалната база на училища, в които от години не е правен основен ремонт. Целта е Общината да има необходимата проектна готовност за финансиране по различни европейски и национални програми, които предстоят.

 

В първия ден от лятната ваканция заместник-кметът по образованието Павел Попов, директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Антоанета Хинева и началникът на отдел „Образование“ Елена Кенарова посетиха Средно училище „Неофит Бозвели“ в район „Младост“. Директорът Ивелина Петкова ги запозна с лошото състояние на материалната база.

 

Училището е открито през 1981 година и оттогава основен ремонт не е правен. Със средства от родители са освежени занималните на подготвителните групи. През зимата температурата е на ръба на минимума за провеждане на учебни занятия, отоплителната инсталация има нужда от ремонт, санитарните помещения в едното крило – също, както и покривът, на места - дограмата, а обзавеждането трябва да се подмени, разказа директорът на училището Ивелина Петкова. Физкултурният салон е също със сериозни течове по тавана, а столовата не може да се използва.

 

Общината мобилизира ресурс да се подготви ремонт на сградата на училището и постигане на безопасната ѝ експлоатация, в това число въвеждане на мерки за енергийна ефективност, достъпност и благоустрояване на дворни пространства и др.

 

По думите на директора Ивелина Петкова училището може да организира учебния процес така, че евентуален ремонт да не попречи на провеждането на занятията. В СУ „Неофит Бозвели“ учат деца от 1 до 12 клас в общо 34 паралелки в едносменен режим на обучение. Общият брой на служителите е 93, а на децата и учениците - 776, като броят им спрямо 2022/ 2023 год. бележи увеличение с 80 ученици. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Панел за алергии и TORCH тестове за бременни в новите профилактични кампании на „ЛИНА”
Дата: 04/07, 18:10

Натали Трифонова каза кога ще е най-горещо в страната
Дата: 04/07, 18:08

Виктория Василева от "Величие": Получих няколко заплахи за живота си
Дата: 04/07, 18:001 Коментар

Ризова притисна Тошко с неудобен въпрос за Слави и Бойко
Дата: 04/07, 17:571 Коментар

Държавната агенция за закрила на детето подписа споразумение за сътрудничество с университет
Дата: 04/07, 17:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия