България 2024: "Възраждане" вкараха в списък десетки уважавани учители от Варна, "които не трябва да имат досег с деца"


Дата: 22/08, 09:17

Кадър ФБ

Абсурдността на положението във властта в България с бързи темпове добива невероятни висоти, подобни на тези в Германия през 1934 година.

"От снощи съм председател на местната организация на Да, България във Варна и първото ми действие като председател се налага да е защита на българските учители от самозабравили се фашисти", пише Стела Николова във Фейбук.

"Благодаря за членовете на местната организация за оказаното доверие!

Декларация от МО на Да, България- Варна

Вчера в официалната страница на ПП"Възраждане" - Варна бе публикуван списък с имена на 26 варненски учители и училищата, в които преподават. В публикацията се твърди, че тези 26 души са се подписали против поправките в Закона за предучилищно и училищно образование и се призовават родителите "да поискат обяснение от директорите на училищата, където паразитират въпросните джендъри". В публикацията още се настоява за гаранции, че" тези лица няма да вършат противозаконна пропаганда спрямо децата на Варна."

Местната организация на Да, България във Варна остро осъжда публикуването на някакви списъци, с които се настройва обществото и в частност родителите на децата срещу български учители, които само до преди няколко седмици бяха уважавани от всички, а сега са набедени, че разпространяват пропаганда на малолетни и непълнолетни.

В българските образователни институции се преподава по програма, одобрена от Министерство на образованието и науката.

Абсолютно недопустимо е да се подстрекават родители и да се внушава на обществото, че в българските образователни институции има преподаватели, "които не трябва да имат досег с деца" само на базата на изкривената представа на политически лица, които си позволяват публично да анатемостват уважавани преподаватели и членове на обществото и да всяват страх и недоверие у родителите към учителите на техните деца. Това фашисткото действие нарушава не само един член от Наказателния кодекс.

Ние настояваме да се задействат всички институции в защита на правата на гражданите и да се потърси отговорност за фашистките методи, с които действа една политическа сила.

Призоваваме всички парламентарно представени политически сили, особено Граждани за европейско развитие на България, да осъдят действията на ПП "Възраждане " и да признаят грешката, че допуснаха да бъде приет закон, който всеки си тълкува както намери за добре!

Фашизмът на народния съд не може да бъде допуснат отново в България!"



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изплютият от коалицията ПП-ДБ Ананиев: Те готвят нова сглобка
Дата: 12/09, 18:422 Коментара

Карлос Насар да си гледа изхвърлянето и изтласкването, отвърна шефът на щангите
Дата: 12/09, 18:351 Коментар

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 12/09, 18:30

Плащаме над 100 млн. лв. от джоба си за поредните парламентарни избори
Дата: 12/09, 18:132 Коментара

Магнитна буря удари Земята
Дата: 12/09, 18:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия