Пълен обрат: 2 минути преди случая с Тръмп очевидци сочат мъжа на покрива


Дата: 16/07, 20:49

Кадър ФБ

Участници в предизборния митинг на бившия американски президент Доналд Тръмп в щата Пенсилвания са видели въоръжен мъж на покрив и са предупредили полицията за него две минути преди да бъдат произведени изстрелите, съобщи в. "Ню Йорк Таймс". Американският всекидневник публикува видеозапис, заснет от очевидец, предаде БТА.

На кадрите се вижда как участници в проявата сочат към мъж, който лежи на покрива на бялата сграда, откъдето в крайна сметка бе извършено нападението срещу Тръмп. На кадрите се чува и как някои от тях се опитват да привлекат вниманието на служителите по сигурността. Според "Ню Йорк Таймс" видеото е заснето в 18:09 ч. в събота местно време - точно две минути преди да се чуят звуците от изстрелите.

На видеозаписа е заснет и полицейски служител, който се приближава към мястото на инцидента, но не е ясно дали е чул предупрежденията на свидетелите, или вече е знаел, че потенциалният стрелец е на покрива. Освен това на паркинга до сградата, от чийто покрив е стрелял, се виждат три паркирани полицейски автомобила. Все още не е установено дали в тях е имало полицейски служители.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп оцеля в събота при опит за убийство, извършен по време на предизборен митинг в град Бътлър в щата Пенсилвания, пише БТА.

Тръмп, който ще бъде кандидатът на Републиканската партия за президентските избори през ноември, бе ранен леко в дясното ухо и бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет Сървис. В резултат на стрелбата загина човек, взел участие в митинга, а още двама бяха ранени.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое разследването на случая и каза, че става дума за опит за убийство. Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на Сикрет Сървис секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп.

Държавни глави и правителствени ръководители от цял свят осъдиха покушението срещу бившия американски президент.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ядосан шофьор на "Субару" със 150 км в час на магистрала "Тракия": Нехранимайко с БМВ двувратка, не успя да преместиш "Форестъра"
Дата: 25/08, 12:46

Мъск поде кампания в защита на арестувания Дуров
Дата: 25/08, 12:37

Биляна Раева скочи: Кой чисти и възстановява Морската градина след това?
Дата: 25/08, 12:251 Коментар

Трима задържани в Пловдив за мащабна финансова схема
Дата: 25/08, 12:16

Костадинов скочи срещу умрелия гей пингвин по БТВ: Единият свят е излишен
Дата: 25/08, 12:151 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия