Ученици от ПТГ участваха в смулация с тротинетки


Дата: 06/10, 11:20

Снимки Професионална техническа гимназия

След обучението в  ОД на МВР – Варна през изминалата седмица на тема „Мерки за безопасност при управление на електрически скутери /тротинетки/” на учениците - членове на Училищен и Градския превантивен клуб към дирекция „Превенции”, община Варна, младежите предложиха да се организира в училищния двор симулация с индивидуални електрически средства за предвижване /ИЕПС/ под надслов „Пази себе си! Пази и другите!” .

Ръководството на ПТГ прие и подкрепи идеята им и днес, на 04.10.24г. симулацията се състоя пред очите на всички 1100 учащи в гимназията.

Целта бе младите хора да бъдат запознати със законовата рамка, правилата, както и с нарушенията, свързани с управление на електрически скутери/тротинетки, не само информативно, а и нагледно, и под формата на преживяване.

Гости на събитието бяха партньорите в информационната кампаният Николай Кърджиев – главен експерт "Училищна превенция”, Василена Николова – младши експерт "Превантивни кампании и проекти", Добромир Досев -    старши експерт "Секретар на ОСНВ" ОД на МВР, Димитър Дреков - инспектор от сектор „Пътна полиция” ОД на МВР и Петя Асенова - инспектор от сектор „Пътна полиция”.

В ролята на водещи в демонстрацията се изявиха инж. Милко Люцканов председател на комисията по БДП в Механото и Цветелин Стойчев от XI кл. -  председател на УС.

В представянето и популяризирането на кампанията в националната медия БНТ с интервю на живо по темата за безопасност при управление на ИЕПС участваха учениците от Професионална техническа гимназия, а именно:

Калин Радев            от XI „ж”,      специалност ”Електрически превозни средства”;

Дамян Куртев          от XI „в”,       специалност  „Автомобилна мехатроника” и

Цветелин Стойчев от XI „е”, специалност „Мехатроника”, член на Училищния превантивен  клуб към ПТГ- Варна, с ръководител Михаела Димитрова, училищен психолог.

Интервюиран бе и инж. Милко Люцканов, учител по професионална подготовка в гимназията, който сподели със зрителите за  случващи се инциденти, както и някой предложения по темата за БДП и призова родителите да разговарят постоянно с децата си.

В демонстрацията за правилно и неправилно управление се изявиха учениците:

Ивайло Венелинов    от X „а”,  специалност ”Компютърна техника и технологии”;

Дамян Куртев           от XI „в”, специалност  „Автомобилна мехатроника” участва с тротинетка W 2x1000

Пламен Трифонов      от XI „е”, специалност  „Мехатроника” участва с тротинетка  W 1000

Калин Радев             от XI „ж”, специалност ”Електрически превозни средства” участва с електрически мотор W 3000;

Никола Милев          от XI „з”,  специалност ”Промишлен дизайн”, участва с електрически мотор W 3000

Драгомир Йорданов  от XI „и”, специалност ”Рекламна графика” участва с тротинетка W 2x1400

Стилиян Симеонов    от XII „г”, специалност ”Компютърна графика” участва с велосипед

По време на репетициите с водещ Георги Кючуков, учител по професионална подготовка в гимназията, стана ясно, че Дамян Куртеве спечелилна 01.09.24 г. първо индивидуално място и по трите дисциплини – пресичане на конуси, каране на задна гума и прецизно спиране в състезание на градско ниво, организирано от Go Emotion-магазин за ИЕПС, вследствие на което е получил всички награди - 2 каски, 2 катинара и 2 тениски.   

А Нели Зенгинова, ученичка от от  X„з”клас,  специалност ”Промишлен дизайн” и член на клуб „Превенции” към ПТГ – Варна, нарисува този тематичен плакат по повод днешната симулация  и с призив към връстниците си за безопасно управление на ИЕПС.

В края на събитието, водачите на ИЕПС изпробваха алко – и нарко – очилата, предоставени им за демонстрацията от представителите на Община Варна, дирекция „Превенции”  и коментираха на микрофона за публиката своите неприятни усещания,   призовавайки за пореден път съучениците си да се държат разумно на пътя.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



"Да започнем на чисто": Млади юристи и преподаватели почистиха Софийския университет
Дата: 06/10, 13:12

Тенис любов: Синер ще се жени за бившата на Кирьос
Дата: 06/10, 13:05

Заради безводие: Жители на село Бреница блокираха възлов път
Дата: 06/10, 12:51

Нови въздушни удари и експлозии: Хиляди местни жители и чужденци бягат от Ливан
Дата: 06/10, 12:42

PR експерти: Почти я няма предизборната кампания
Дата: 06/10, 12:34

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия