Намаляват набезите в горите на Централна Северна България


Дата: 08/07, 16:05

Снимка Булфото, архив

Намаляват набезите в горите на Централна Северна България, това показват справките на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово през последните месеци. Тенденцията се запазва и през месец юни, в който лесовъдите на предприятието са извършили близо 1 600 проверки в държавните горски територии в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград, съобщават ЦСДП. 

През периода от 1 до 30 юни т.г. в посочените области са извършени 585 инспекции на обекти за добив на дървесина, проверени са 484 превозни средства, 7 ловци и 513 други физически лица, извършващи дейности в горите. Сред последните попадат и 160 събирачи на трюфели и други недървесни горски продукти, които също са обект на проверка от страна на горските служители.

В резултат на контролната дейност служителите на СЦДП са съставили 2 акта за установяване на административно нарушение (АУАН) във връзка с нарушения на Закона за горите. Не са констатирани нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча. 9 са издадените констативни протоколи за нарушения – 5 с неизвестен извършител и 4 с известен извършител, но без АУАН. Дървесината, станала обект на посегателство през месец юни е в размер на 84 куб. м. Сред задържаните вещи, предмети и средства на нарушения за посочения период фигурират 15 куб. м. дърва за огрев и един моторен трион.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Доц. Спасков: Уплашихме се от Апокалипсиса, защото не можем да си ползваме телефоните
Дата: 19/07, 16:34

Външно министерство алармира всички българи в Гърция
Дата: 19/07, 16:34

Галя от "Сатен": Моят свят си ти!
Дата: 19/07, 16:32

Личният кабинет на Доган в партийния офис е оглозган до бетон
Дата: 19/07, 16:243 Коментара

БЧК организира дарителска кампания в полза на пострадалите при пожарите
Дата: 19/07, 16:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия