Алибегов: Който не споделя мнението на ПП - ДБ - Спаси София го пришиват към Кремъл или Путин


Дата: 03/09, 10:27

Кадър Нова тв

Няма да се съгласим на вдигане на туристическия данък, ако не е ясно къде отиват парите

Ричард Алибегов, председател на Управителния съвет на Българската асоциация на заведенията, остро се противопостави на възможността за увеличение на туристическия данък в София, освен ако не се предостави прозрачност относно разходването на събраните средства. В интервю за Българското национално радио, Алибегов заяви, че всяка инициатива за вдигане на данъка трябва да бъде съпроводена с ясни гаранции, че събраните средства ще бъдат насочени единствено към дейности, свързани с развитието на туризма в столицата.

Той също така критикува коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България - Спаси София“, обвинявайки ги в манипулации и липса на обективност, като посочи, че всеки, който не споделя тяхното мнение, автоматично бива свързван с политическа партия или дори с Кремъл, цитира Дунав мост.

Алибегов подчерта, че настоящото разпределение на средствата от туристическия данък, които отиват в общинския бюджет и се изразходват по усмотрение на Столична община, е неадекватно. Той настоя, че ако няма яснота и прозрачност относно разходването на средствата, бизнесът няма да подкрепи предложението за увеличение на данъка.

В своето изказване Алибегов отбеляза, че самата стратегия за развитие на туризма в София е разработена от представители на бранша, а не от Столична община или от инициативата „Спаси София“. По думите му, именно бизнесът е предложил увеличаването на туристическия данък, с цел да се запазят средствата на данъкоплатците.

В заключение, Алибегов прогнозира, че през 2026 година бизнесът ще настоява за ново увеличение на туристическия данък, за да се достигнат стандартите на европейските държави.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Затвориха пътя Варна - Бургас задари катастрофа
Дата: 15/09, 14:51

След като холерата изпълзя от учебниците и се появи след 100 г. у нас, коментира проф. Кантарджиев
Дата: 15/09, 14:48

Силен трус удари Индонезия в 12,54 часа българско време
Дата: 15/09, 14:44

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 15/09, 14:40

БМВ се заби в билборд на метри от спирка във Варна
Дата: 15/09, 14:32

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия