Не е ясно кога ще приключат ремонтите във филиала на ДГ „Валентина Терешкова“ в Аспарухово


Дата: 18/06, 16:56

Сн.: vtereshkova.com

Не е ясно кога ще приключат ремонтите на детските площадки в двора на филиала на ДГ „Валентина Терешкова“. Това стана ясно на заседание на комисията по наука и образование към местния парламент, предаде репортер на Moreto.net.

Дейностите там започнаха преди около година. След като при изкоп се оказа, че през имота минава високоволтов кабел и трябва да бъде преместен, работата зацикли. Причината е в тежката и тромава процедура по уреждане на всички документи и разрешителни, обясниха от общинската администрация. По думите им в края на юни следва да е възложено преместване на кабелната линия, но тепърва предстои съгласуване с дружествата и издаване на разрешение за строеж.

Председателят на Общински съвет Христо Димитров заяви, че случващото се е абсурдно и се проточва прекалено дълго време. Според него администрацията работи твърде бавно. Счита, че на този етап е най – удачно да се възложи обратен насип, за да се върне в начално положение състоянието на двора и да се премахнат оградите. Тази мярка да остане в сила, докато не са налични всички документи.

За момента всички деца от филиала посещават основната сграда на детската градина, обясниха още от общинската дирекция по образование.

Създаването на работна група, която да изготви предложение с преференциални цени за използване на зала „Конгресна“ в ДКС от училищата за тържества по повод големи юбилеи. Това одобри комисията по наука и образование. Решението дойде по повод предложение на групата на „Алтернатива на гражданите“, която поиска подобни мероприятия всяко школо с кръгла годишнина да има право да провежда веднъж годишно без да плаща наем за залата. Искането породи дебат, от които стана ясно, че и в момента учебните заведения се ползват от отстъпки от около 30 %. Освен това Общината ги подпомагала със средства при заявени подобни събития. Наемът на залата е 6 хил. лева без ДДС.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пътен експерт: Няма такова нещо като европейски или световни критерии за път
Дата: 26/06, 22:00

Катастрофа между мотор и автобус до стадион "Тича" във Варна
Дата: 26/06, 21:55

Фестивал на знанието събра умници от цяла България
Дата: 26/06, 21:50

Опасни бури, валежи и градушки започват още през нощта
Дата: 26/06, 21:45

Консултациите при президента предизвикаха реакции на партиите в Народното събрание
Дата: 26/06, 21:302 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия