След 15 години Спартак победи като гост в елита


Дата: 22/07, 20:54

Редактор: Недко Петров

Стопкадър Диема Спорт

Отборът на Спартак Варна започна с победа новия сезон в efbet Лига, след като надделя над Хебър с 2:0 в мач от първия кръг в Пазарджик.

Головете за трите точки вкараха Ахмед Ахмедов и дебютанта Анотио Вутов в добавени времена на двете полувремена, а победата е първа за „соколите“ като гост в елита след повече от 15 години и 22 поредни срещи. До този момент последния успех на Спартак извън Варна бе с 2:1 срещу Славия на 11 април 2009-а в София.

Дебют за „соколите“ направиха седем от новите попълнения – Мартин Величков, Радослав Димитров, Франьо Пърце, Филип Лесняк и Кристиан Илич, които започнаха като титуляри, както и влезлите след почивката Антонио Вутов и Матео Юрич-Петрашило.

Спартак упражни контрол върху двубоя още в самото начало, като ясно пролича перфектния план на Александър Томаш, който заложи на трима в защита и насити средата на терена с петима, а напред изнесе Ахмедов и Илич.

Макар и на лош терен, на който на много места липсваше трева, спартаклии комбинираха добре помежду си, разиграваха бързо и атакуваха мощно по фланговете, където блестеше Ивей Ромееш.

След един от типичните си пробиви отдясно, панамецът стигна до аутлинията и върна топката навътре, като първо тя бе избита от вратаря, а след това и от защитник, и отиде към Илич.

От чиста позиция обаче сърбинът шутира леко в ръцета на стража на Хебър Петър Дебърлиев.

В 18-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Николай Николаев направи опасно влизане в крака на Ромееш.

Главният съдия Християн Гутева получи сигнал от ВАР и след като преразгледа ситуацията, показа директен червен картон на Николаев.

С човек повече Спартак продължи да е по-добър и Ахмедов имаше претенция за дупа срещу него, след като бе задържан за фланелката, но тя не бе уважена.

Варненци изпълниха няколко корнера и фаулове край големия пеналт, и отправиха няколко сериозни удари, които профучаха край гредите.

Във втората минута на даденото продължение на първото полувреме Александър Цветков подаде дълъг пас към наказателното поле и бранител на Хебър отклони топката към Ахмедов. Таранът се възползва от подаръка и с левия крак насочи технично кълбото край вратаря в мрежата – 1:0.

В 49-ата минута след удар на играч на домакините топката се отклони от ръката на Пърце и реферът свири дузпа за Хебър. От бялата точка обаче Олексей Збун шутира високо над напречната греда.

В 65-ата минута след подаване на Вутов Ахмедов прати кълбото в мрежата, но голът бе отменен заради засада.

Превъзходството на Спартак обаче продължи и в 73-тата минута след страхотен шут от дистанция с левия крак на Вутов топката се отби от страничната греда.

Пет минути по-късно включилият се силно Вутов подаде майсторски към Ахмедов, който въпреки намесата на бранител, отклони топката с левачката, но тя профуча в близост край лявата странична греда.

В 84-тата минута Ромееш пропусна да отбележи втори гол, след като направи уникален пропуск. Той бе изведен от Ахмедов сам срещу вратаря, но първо шутира в него, а след това при добавката – в аут.

В 90-ата минута след добра акция на резервата Халачев домакините за малко не си вкараха автогол, а в началото на 5-минутното добавено време Ангел Грънчов улучи напречната греда с глава.

В 93-тата минута след асистенция на Ахмедов Вутов се разписа майсторски с десния крак и фиксира крайното 2:0.

Съставът на Спартак (3-5-2): Мартин Величков – Радослав Димитров (ж.к.), Ангел Грънчов, Франьо Пърце – Александър Цветков (ж.к.), Филип Лесняк, Ивей Ромееш (ж.к., 87 – Даниел Халачев), Йоан Бауренски, Виктор Митев (76 – Матео Юрич-Петрашило) – Кристиан Илич (58 – Антонио Вутов, ж.к.), Ахмед Ахмедов

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Франция 1:3 Италия
Дата: 06/09, 23:44

Джо Байдън и Киър Стармър ще се срещнат на 13 септември
Дата: 06/09, 23:28

Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 06/09, 23:20

Времето се обръща в събота
Дата: 06/09, 23:12

Много загинали при пожар в училищно общежитие в Кения
Дата: 06/09, 22:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия