Днес изпращаме наш военен контингент в Косово


Дата: 21/05, 09:49

снимка Булфото

Днес  наш военен контингент ще бъде изпратен за участие в Силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово. Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще вземат участие днес в тържествената церемония по изпращане. Ритуалът ще се състои от 11:00 часа на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград.

Предвижда се в операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово да се включат над 100 военнослужещи основно от състава на Трето бригадно командване - Благоевград. Българският контингент ще изпълнява задачи за подпомагане на усилията за възстановяване и поддържане на сигурността в Косово.

Заместник-командир на Втори многонационален батальон от силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово е майор Красимир Дамянов, а командир на ротата е капитан Фердо Фердинандов, информират от МО.

Обстановката по сигурността в Косово остава напрегната със запазващ се потенциал за ново ескалиране на междуетническо напрежение в северната част на страната, обясни в края на април подполковник Захари Димов, национален командир на контингента в Косово. Не са установени преки заплахи за дейността на българските военнослужещи, допълни подполковник Димов.

Участието на Въоръжените сили на България в Стабилизиращите сили на НАТО в Косово започва през февруари 2000 г., като досега са участвали над 1600 военнослужещи, информират от Съвместното командване на силите, предаде frognews.bg.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



106 държави потвърдиха участието си в срещата на върха за Глобален мир в Швейцария
Дата: 03/06, 11:55

Голям проблем с най-древната професия в Родопите
Дата: 03/06, 11:49

Край на хартиените ваучери за храна от тази дата
Дата: 03/06, 11:45

Дете намери портмоне с пари, търси се собственика
Дата: 03/06, 11:35

Би Би Си със сензационна версия за изчезването на Ружа Игнатова и връзката й с Таки
Дата: 03/06, 11:29

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия