Наказаха медицинска сестра, тормозила дечица в забавачка в Търговище


Дата: 11/09, 16:23

снимка Булфото

Наказание „пробация“ за срок от 6 месеца и лишаване от права за медицинска сестра от детска ясла в Търговище, осъдена за причиняване на болка и страдание на седем деца при изпълнение на служебните ѝ задължения. 

Медицинската сестра бе призната за виновна по обвинения, повдигнати от Районната прокуратура в града. Разследването е започнало в края на февруари 2024 година след получен сигнал от отдел „Закрила на детето“ в града. Периодът, в който са извършвани деянията, обхваща времето от септември 2022 до септември 2023 г.

В хода на разследването станало ясно, че Н.А., полагайки грижи за поверените ѝ деца, си е позволявала да използва неприемливи похвати за въздействие над тях – скубане, щипане, дърпане на уши, нанасяне на удари с ръце.

С тези свои действия тя е причинявала на малолетните болка и страдание, без да разстройва трайно тяхното здраве, посочват от Апелативната прокуратура във Варна.

53-годишната Н.А. ще търпи наказание „пробация“ за срок от 6 месеца, като в този период ще бъде задължена да се среща два пъти в седмицата с пробационен служител, както и да се регистрира по настоящ адрес.

Освен това тя няма да има право да упражнява професията „медицинска сестра в детска ясла, детска градина или училище“ за срок от 3 години.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

По същия случай към наказателна отговорност е привлечено още едно длъжностно лице от ръководството на детската ясла. Незабавно след това, по искане на Районната прокуратура, същото е било отстранено от длъжност.

По отношение на Н.А. не се е наложило такова искане, тъй като тя е напуснала по свое желание детското заведение.

Предстои Районният съд в Търговище да се произнесе относно вината на втората обвиняема в отделно съдебно заседание, предаде бТВ.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Няма да забавим нито един проект за жп транспорта, който би допринесъл за преодоляване задръстванията по границите, увери транспортният министър
Дата: 17/09, 18:35

Очевидци: Воден тигър изплува край Камчия! Те обаче му се радват
Дата: 17/09, 18:32

Дисциплинарната комисия глоби сериозно Левски и ЦСКА София
Дата: 17/09, 18:32

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 17/09, 18:30

Тийнейджърка отвори ел. табло в парк в Перник, за да си зареди телефона
Дата: 17/09, 18:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия