От началото на годината в Старозагорско: 632 шофьори хванати да карат докато си говорят и пишат по GSM-а


Дата: 14/10, 13:50

Пиксабей

За времето от 7 до 13 октомври 2024 г. на територията на ОДМВР-Стара Загора са проверени 3643 МПС и 6561 лица. Установени са били 13 лица, които са управлявали МПС с рисково поведение, каза на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Стара Загора гл. инспектор Димитър Димитров.

Димитров даде подробности за най-характерните нарушения и наложените административни наказания. В същия период са установени трима водачи шофирали след употреба на алкохол до 1.2 промила, четирима са управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират шест водачи, а един, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол или наркотични вещества.

Установени са двама водачи, които неправилно са изпреварвали, пет водачи са санкционирани за отнемане предимство на пътно превозно средство. Тринадесет са установените нарушения от страна на велосипеди и мотоциклети, 12 случая има на установени нарушения на водачи на индивидуални електрически превозни средства.

Десет водачи са били санкционирани затова, че отнемат предимство на пешеходец, 42 водачи са санкционирани затова, че по време на управление на автомобил не ползват хендс фри, а ползват мобилен телефон, 5 водачи са установени и санкционирани затова че управляват МПС на червен сигнал на светофарните уредби, установени са също 13 неправоспособни водачи.

За седмица са санкционирани 85 пешеходци, затова че нарушават правилата за движение.

За изминалата седмица са съставени 262 АУАН и 1184 фиша, посочи още шефът на КАТ - Стара Загора.

Главен инспектор Димитров акцентира, че на територията на РУ-Казанлък са стартирали и продължават усилени проверки за управление на нерегистрирани мотоциклети и скутери, като само за изминалите почивни дни са установени два такива случая и са започнати бързи производства.

За проведената през изминалата седмица специализирана полицейска операция, което е част от календара на ROADPOL, с акцентът проверки за ползването на техника, която разсейва водачите, както и ползването на обезопасителни колани и системи за деца, началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Димитър Димитров каза, че са установени 45 водачи, които са управлявали МПС ползвайки мобилен телефон без фенд фри. Относно ползването на колани и каски са установени 177 нарушения, за което са санкционирани водачи и пътници, които не са ползвали обезопасителни колани.

Гл. инспектор Димитров изтъкна, че само един водач не е ползвал обезопасителна система за деца, което според него показва, че водачите са отговорни по отношение на безопасността.

Общия брой пътнотранспортни произшествия на територията на ОДМВР-Стара Загора от началото на годината до момента е 1045, от тях тежките са 297. В сравнение с предходната година статистиката показва, че пътнотранспортните произшествия са със 77 повече, загиналите са с двама повече, пострадалите са с трима по-малко.

От началото на годината до момента, на територията на ОДМВР-Стара Загора 632 водачи са били санкционирани за ползване на мобилен телефон, докато управляват автомобилите си, като през миналата година са били 472, това показва завишен контрол каза началникът на сектор „Пътна полиция“ и добави, че това е защото често причина за пътнотранспортно произшествие е ползването на устройства, които отнемат вниманието на водачите.

От началото на годината до момента за неизползване на обезопасителни колани са санкционирани 3083 души, а за неползването на каски са санкционирани 56 човека.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ето къде може да видите графика за изхвърляне на различни видове отпадъци за община Варна
Дата: 14/10, 16:09

Без деца и внуци на 90 години мултимилиардерът Джорджо Армани обяви, че мисли за пенсия, но след няколко години
Дата: 14/10, 16:01

Кардиолог: Холестеролът мори нашите мъже от дълги години
Дата: 14/10, 15:59

Шофьорка загина при катастрофа на АМ „Хемус“
Дата: 14/10, 15:53

Продадоха трона от "Игра на тронове" за 1,5 милиона долара
Дата: 14/10, 15:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия