Два месеца българка е в неизвестност в Германия


Дата: 23/09, 20:03

Снимки: Polizeipräsidiums Oberfranken, Polizei Oberfranken

От 1 август 2024 година 33-годишната Катина К., която е от България, но живее в Германия, е в неизвестност. Тя изчезва в село Бамерсдорф, провинция Бавария. Нейни роднини подават сигнал за изчезването ѝ, след като контактът с жената бил внезапно прекъснат. Още на следващия ден криминална полиция поема случая и започва издирване, коментират германските издания.

Според разследващите жената е била убита. На 8 август е задържан 73-годишният Джоузеф Георг Хеймрат. А на 9 август полицията и прокуратурата публикуват негови снимки.

По данни на полицията той и Катина се срещали няколко седмици, преди тя да изчезне и да прекрати всякакъв контакт с близките си.

Катина е работила в квартал на “червените фенери” и според свидетели възрастният мъж бил един от редовните ѝ клиенти, посочва „Билд“.

Говорител на полицията коментира, че при направени изявления са се появили "незначителни неща, които са породили сериозни съмнения за престъпление".

„Бих искал да ви дам съвет и учтиво да ви помоля да потърсите Катина К. тук и в околността на свой собствен риск и за ваша сметка“, се казва в изявление на ясновидци, цитирано от германското издание Nürnberger Nachrichten.

Разследващите се надяват на информация от свидетели.

Вечерта на 31 юли 2024 г. Катина е била с други пътници в автобус от фестивал във Форххайм до Бамерсдорф.

Превозното средство е тръгнало в 22:15 часа от паркинг и e пристигнало в селото в 22:21 ч. Разследващите предполагат, че заподозреният за евентуалното убийство на жената също е бил в този автобус.

„Трябва да приемем, че 33-годишната жена е мъртва“, казва говорител на полицията в Горна Франкония още на 30 август 2024 г. Той обаче подчертава, че издирването на изчезналата жена няма да приключи.

Основната цел остава откриването на Катина и вещи, които биха могли да послужат като доказателства и да дадат улики за местонахождението на жената.

Специалното звено "София" е в тесен контакт с българските власти. Подробностите на разследването обаче не могат да бъдат разкрити по тактически причини. Заподозреният възрастен мъж остава в ареста, коментира inFranken.de.

В хода на разследването са извършвани претърсвания и обиски в района, в който Катина изчезва. В акциите са включени и лодки, водолази и сонарни устройства.

Разпитвани са хора – пешеходци и велосипедисти, които на 1 август са били в близост до гората на Бамерсдорф, предаде бТВ.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Консултант: Хаосът и неорганизацията у дома ни натоварват
Дата: 23/09, 22:051 Коментар

Очакваме екстремни валежи заради температурните разлики, предупреди климаталог
Дата: 23/09, 21:50

Играч в "Островът на 100-те гривни": Станах мишена за всички
Дата: 23/09, 21:38

Влиза в Биг Брадър
Дата: 23/09, 21:21

Нови капитани в „Игри на волята“, но участник се разрева
Дата: 23/09, 21:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия